Binance neemt nieuwe CEO aan voor Singapore markt

Binance heeft met Richard Teng een nieuwe topman voor haar vestiging in Singapore aangenomen.

Nieuwe ceo Binance Singapore

Teng was eerder werkzaam als Chief Regulatory Officer van de Singapore Stock Exchange (SGX) en CEO van de Financial Services Regulatory Authority op Abu Dhabi Global Market.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn aanname is onderdeel van de wereldwijde strategie om te investeren in compliance. Teng heeft met name bij de beurs in Singapore veel ervaring opgedaan met wet – en regelgeving voor financiële instellingen.

Opvallend is dat hij ook 13 jaar voor de overheid heeft gewerkt, specifiek voor de Monetary Authority of Singapore, de centrale bank van de stadstaat.

Teng streeft een nauwe samenwerking met de wet – en regelgevers na om zo te voldoen aan de eisen die gelden voor de handel in cryptocurrency’s en derivaten.

Regeldruk

Binance staat wereldwijd onder druk om in de pas te lopen met geldende wet – en regelgeving. Ook in de ogen van de Nederlandsche Bank overtreedt Binance de cryptowet die geldt voor aanbieders van cryptovaluta en wallets.

Een van de maatregelen is dat Binance voor nieuwe en bestaande klanten een verplichte identificatie eist.

Ook wil de exchange in de VS 100 miljoen dollar ophalen onder externe investeerders.

Niet iedereen kan zich in de koers van CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao vinden. Onlangs stapte plots Brian Brooks, de CEO van Binance.US op.

Zijn taken zijn overgenomen door de financiële man op die markt Joshua Sroge.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...