Binance reageert opgelucht op deal met Amerikaanse toezichthouder

Binance CEO Changpeng "CZ" Zhao heeft zijn tevredenheid en opluchting geuit nu een langdurig geschil met de United States Securities and Exchange Commission (SEC) is opgelost. Binance en de SEC leven op gespannen voet. Er is daardoor een onzekere periode voor het bedrijf ontstaan.

In een tweet benadrukte de ervaren crypto-ondernemer dat het noodhulpverzoek van de SEC onnodig is en bevestigde hij dat de gezamenlijk overeengekomen oplossing Binance in staat zou stellen ongehinderd door te gaan. Let op: dit is de mening vanuit CZ/Binance.

In een opmerkelijke wending keurde rechter Amy Berman Jackson de "Proposed Stipulation and Consent Order" goed die zaterdag 18 juni was bereikt tussen Binance, Binance.US en de SEC.

Volgens de consent order is Binance verplicht om alle fiat-valuta en cryptocurrency activa die geassocieerd zijn met Binance.US te "repatriëren" tegen de datum die is gespecificeerd in de uitspraak van de rechtbank. Daarnaast legt de overeenkomst beperkingen op aan de wereldwijde functionarissen van Binance, en verbiedt hen de toegang tot de privésleutels van alle wallets, inclusief cold en hot wallets.

In de praktijk komt het er op neer dat Binance. US er voor moet zorgen dat al hun fondsen alleen beschikbaar zijn vanuit hun organisatie. Binance wordt er van verdacht om geldstromen te vermengen vanuit Amerika met het hoofdplatform. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat het internationale platform van Binance niet meer bij het geld in de VS kunnen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...