Binance toont bitcoin reserves

Binance toont bitcoin reserves

Binance deelt hun reserves. Eerder deze week liet Binance-leider Changpeng Zhao weten snel met cijfers te komen. Zhao riep op tot 'volledige transparantie'. Beurzen moeten aantonen dat zij ten alle tijden alle deposito's van klanten ook daadwerkelijk hebben.

Dat komt er dus op neer dat klantenfondsen netjes worden opgeslagen en met de buitenwereld gedeeld. Dat moet er voor zorgen dat er niet wordt gespeculeerd met geld van klanten. In de praktijk lost dit niet alles op. Maar de trend van 'proof of reserves' lijkt op het eerste gezicht een goede stap.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is op zijn zachtst gezegd onrustig in de cryptomarkt. Een proof of reserve geeft geen totale zekerheid, maar het is in ieder geval een stap naar meer openheid. De nog bestaande en draaiende beurzen hopen op deze manier vertrouwen terug te winnen.

De gerapporteerde reserves van Binance:

  • Bitcoin: 475,000
  • USDT: $17,6 miljard
  • BUSD: $21,7 miljard
  • USDC: $601 miljoen
  • Ethereum: 4,8 miljoen

Een snelle rekensom leert ons dat Binance zo'n $7,6 miljard aan BTC in beheer heeft. De cijfers vertellen op zichzelf natuurlijk niet hoe gezond een bedrijf is. Binance is op dit moment de grootste cryptobeurs qua handelsvolume. Dat geldt in de spot en future markt.

Verzekering

Om eventuele hacks te vergoeden heeft Binance ook een verzekeringspotje. Het zogenaamde SAFU fonds is nu weer $1 miljard waard. Dat meldt de beurs op Twitter.

Bij eventuele hele grote financiële problemen is het ook maar de vraag of dit voldoende is. Maar ook dit is een manier om naar buiten uit zekerheid uit te stralen. De spaarpot bevat naast bitcoin ook nog twee tokens. En wel uit de eigen stal van Binance: Binance Coin en BUSD (de stablecoin van Binance).

Binance keek kort naar een mogelijke overname van FTX. Die is inmiddels van de baan. Niet in de laatste plaats omdat er vanuit Amerika ook verschillende onderzoeken lopen. Zo wordt er gekeken of FTX klantenfondsen heeft misbruikt.

Lees meer over:
Binance

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan