Binance US wil $100 miljoen ophalen bij investeerders

Binance US is opzoek naar investeerders. Het bedrijf wil $100 miljoen ophalen in een investeringsronde, maar volgens The Block twijfelen investeerders door het negatieve sentiment rondom het handelsplatform. Met name grote broer binance.com ligt onder vuur.

Volgens een bron van The Block is dit een van de redenen dat directeur Brian Brooks opstapte bij Binance US. Brooks zei in een kort statement dat het kwam door een verschil van inzicht, maar mogelijk zat daar meer achter. Het lukte hem naar verluidt niet om een investeringsronde van $100 miljoen te organiseren voor verschillende durfkapitalisten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geld ophalen bij investeerders lijkt voor veel bedrijven in de industrie niet de grootste horde. Recentelijk hengelde de beurs FTX $900 miljoen (!) binnen.

Binance US

Binance US maakte zich eerder dit jaar nog op voor een beursgang. Ook dat deed een concurrent al met succes: aandelen van Coinbase zijn te vinden op de NASDAQ. Brooks had naar verluidt al verschillende partijen op de korrel, maar GreatPoint Ventures en SoftBank lieten verstek gaan volgens The New York Times.

Er komen steeds meer partijen bij om in te investeren. De grootste fondsbeheerder ter wereld investeerde recentelijk $384 miljoen in bitcoin mining bedrijven, bijvoorbeeld.

Toch is de directeur van Binance, Changpeng Zhao vol goede moed, hij verwacht op korte termijn een deal. Tegenover Bloomberg vertelt Zhao dat er op termijn ook nog een beursgang aan zit te komen. Op welk tijdsframe is niet bekend.

Binance bestaat uit verschillende organisaties en takken. In Nederland kreeg het handelshuis recentelijk een waarschuwing van De Nederlandsche Centrale Bank. Zij bieden diensten aan in Nederland waar ze niet de juiste papieren of registraties voor hebben. Volgens een woordvoerder van de beurs wordt er gewerkt aan een registratie bij de Nederlandse toezichthouder.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...