Binance website en app verboden in Maleisië, toezichthouder stelt eisen

454 totale weergaven

Binance moet stoppen met hun diensten in Maleisië. De lokale toezichthouder draagt Binance op om de website uit te schakelen binnen de landsgrenzen, dat geldt ook voor de mobiele apps.

Dit nieuws komt niet uit de lucht vallen. De cryptobeurs ligt internationaal onder vuur. Binance moet ook stoppen derivaten in Nederland, bijvoorbeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maleisië

Maleisië is een van de landen waar Binance binnen de (internet)landsgrenzen niet meer welkom is. De Securities Commission (SC) zegt dat Binance illegaal opereert in het land. Aan eerdere waarschuwingen vanuit de SC werd geen gehoor gegeven.

Onder andere directeur Changpeng Zhao (CZ), Binance Holdings Limited hebben nu publiekelijk een waarschuwing ontvangen. Ook Binance Digital Limited (geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk), Binance UAB (uit Litouwen) en Binance Asia Services Pte Ltd (uit Singapore) zijn onderdeel van de waarschuwing.

Alle vier de bedrijven krijgen de opdracht van SC om de website, binance.com, en alle apps stop te zetten in Maleisië. De toezichthouder gaf het handelsplatform 14 werkdagen de tijd vanaf 26 juli.

Het is onduidelijk hoe Binance gaat reageren op een nieuwe tegenslag.

Twist

CZ probeert de huidige gebeurtenissen nog naar iets positiefs te draaien. Hij noemt compliance een 'moetje', en geen beslissing. Binance is gedwongen mee te werken met internationale richtlijnen om actief te blijven in verschillende landen.

Steeds meer beurswaakhonden en lokale regelgeving hebben inmiddels wettelijke kaders waarmee ze Binance kunnen aanpakken. Zaken als futures en zelfs de handel in BTC zijn, ook in Nederland, in een wettelijk keurslijf gedrukt.

Het gaat hier wel om regels voor bedrijven, het bitcoin protocol zelf is niet te vangen in dit soort wetten of richtlijnen. Wel heb je te maken met de mogelijke gevolgen buiten het netwerk om.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...