Gezocht: 100.000 handtekeningen om Zwitserland bitcoin te laten adopteren als reserve-asset

Gezocht: 100.000 handtekeningen om Zwitserland bitcoin te laten adopteren als reserve-asset

2B4CH, een Zwitserse non-profit denktank, lanceert een initiatief om Bitcoin tot één van de reserve-assets van het land te maken.

Ze willen dit afdwingen via een referendum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin als reserve-asset

Zodra je in Zwitserland meer dan 100.000 handtekeningen weet te verzamelen over een onderwerp waarover de burgers zich moeten uitspreken, dan dwing je een referendum af.

Niet onbelangrijk: dit moeten Zwitserse burgers zijn in een land met 8,6 miljoen inwoners.

Zodra dat lukt, betekent het niet dat je plan direct doorgevoerd wordt. De federale overheid heeft doorgaans nog twaalf maanden om zich erover uit te laten.

De initiatiefnemers willen dat de centrale bank van de bergstaat bitcoin aan gaat houden als één van de reserve-assets naast onder meer goud.

Oprichter en voorzitter van 2B4CH, Yves Bennaim, zegt tegen Cointelegraph.

"Als we de 100.000 handtekeningen behalen, dan zal er een parlementaire referendum moeten plaatsvinden. En ook al komt het niet zover, dan staat het onderwerp wél op de publieke agenda".

In de ogen van Bennaim is bitcoin de beste en meest veilige reserve-asset die er bestaat, meer solide dan edelmetalen.

'Kiest men ervoor om bitcoin toe te voegen, dan zou het mensen in Zwitserland op dezelfde manier beïnvloeden zoals de komst Silicon Valley en de London Stock Exchange hun landen economisch en maatschappelijk hebben beïnvloed'.

Met andere woorden: bitcoin adoptie als kans om je als land te onderscheiden. Zie bijvoorbeeld El Salvador die bitcoin heeft geadopteerd als wettig betaalmiddel.

De komende maanden gaat de denktank de nodige reuring op sociale media veroorzaken en openbare presentaties geven om de publieke opinie te beïnvloeden.

2B4CH

2B4CH is in 2017 opgericht in Genève, een non-profitorganisatie die onderzoekt hoe bitcoin (en blockchaintechnologie) de maatschappij ten positieve kan veranderen.

De denktank telt minder dan twintig leden en accepteert geen donaties.

Zwitserland staat te boek als één van de meest bitcoinvriendelijke landen ter wereld, met het kanton Zug dat al in 2016 bitcoinbetalingen voor overheidsdiensten testte.

De afgelopen maand keurde de toezichthouder een eerste crypto-indexfonds goed, dat wordt verhandeld op de SIX Swiss Exchange.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Zwitserland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties