Bitcoin in de Amerikaanse schatkist? Michael Saylor zegt ja!

4385 totale weergaven
Michael Saylor bitcoin

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, is een groot voorstander van Bitcoin. Hij stelt nu voor dat de Verenigde Staten Bitcoin toevoegen aan hun schatkist. Onlangs zei Saylor op X dat een dollar gedekt door Bitcoin de Amerikaanse waarden van privacy en eigendom zou versterken.

Bitcoin als veilige waardeopslag

Saylor is al lange tijd een voorstander van Bitcoin. Hij gelooft dat Bitcoin in de Amerikaanse schatkist de financiële privacy en eigendomsrechten kan verbeteren. Hij zei op X: “Niets is meer Amerikaans dan privacy, eigendomsrechten en een dollar gedekt door Bitcoin.”

https://twitter.com/saylor/status/1811760477849944469

Onder Saylor heeft MicroStrategy veel Bitcoin gekocht. Dit laat zien dat hij vertrouwen heeft in Bitcoin als investering voor de toekomst. De strategie van MicroStrategy heeft veel aandacht getrokken en andere bedrijven aangemoedigd om hetzelfde te doen. Saylor blijft pleiten voor Bitcoin als het beste investeringsinstrument in tijden van crisis.

Senator Cynthia Lummis steunt Bitcoin

Senator Cynthia Lummis steunt Bitcoin ook. Ze is tegen Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), omdat deze de controle van de overheid vergroten en de financiële vrijheid van mensen beperken. Saylor is het met haar eens en ziet Bitcoin als een manier om financiële vrijheid te beschermen.

Lummis heeft vaak gezegd dat Bitcoin helpt om de financiële onafhankelijkheid van de VS te behouden. In een interview met Fox Business zei ze dat Bitcoin je helpt om controle over je geld te houden.

Ze denkt ook dat Bitcoin de waarde van de Amerikaanse dollar kan behouden door te beschermen tegen inflatie. Dit sluit aan bij wat Saylor vindt: Bitcoin biedt bescherming tegen economische risico’s.

Bitcoin in de Amerikaanse politiek

Bitcoin was een belangrijk onderwerp in de Amerikaanse verkiezingen van november. Voormalig president Donald Trump steunt Bitcoin en heeft beloofd het te helpen als hij herkozen wordt. Hij is tegen CBDC’s omdat deze volgens hem de privacy van mensen schaden.

Lees meer over:
LummisMichael Saylor

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...