Bitcoin app Celsius sluit deuren in Verenigd Koninkrijk vanwege regulering

Celsius sluit haar deuren in het Verenigd Koninkrijk en verplaatst alle activiteiten naar thuisland Amerika. Ze schorten ook de aanvraag bij de Financial Conduct Authority per direct op.

Onduidelijkheid omtrent de regulering van cryptocurrency’s geeft men als reden op voor het besluit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Celsius

Celsius heeft een app gemaakt waarmee houders van bitcoin (en andere munten) deze bij hen kunnen stallen in ruil voor rente.

Daarnaast zijn ze ook geldschieter: klanten kunnen hun bitcoin bij Celsius stallen als onderpand en daar een lening in dollars in ruil krijgen.

Het zijn functies die vergelijkbaar zijn wat we kennen van een bank. Celsius, opgericht door Alex Mashinsky, sprak eerder de voorkeur uit om zich te vestigen in Londen als mondiaal financieel centrum. Maar het verkrijgen van een handelslicentie in het Verenigd Koninkrijk gaat zeer moeizaam.

Celsius laat zich nu reguleren in de VS. Bestaande klanten uit het Verenigd Koninkrijk worden niet geraakt door het besluit, maar Celsius sluit de registratie voor nieuwe klanten uit het land.

Verenigd Koninkrijk en bitcoin bedrijven 

Tot nu toe zijn er slechts zes namen die zijn opgenomen in het cryptoregister van de FCA, waaronder Gemini van de gebroeders Winklevoss.

De Britse toezichthouder wilde vóór 21 januari 2021 klaar zijn met het reguleringsproces, maar corona gooide roet in het eten. Tegelijkertijd waarschuwde de FCA deze week voor 111 ongeregistreerde cryptobedrijven in het land.

In Nederland zijn er inmiddels 21 marktpartijen gereguleerd onder de cryptowet, waarbij de Nederlandsche Bank fungeert als toezichthouder. Celsius komt niet voor op die lijst, maar voorlopig hoeven Nederlandse klanten niets te vrezen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...