Bitcoin beurs FTX sluit deal met Washington Wizards

Bitcoin beurs FTX sluit deal met Washington Wizards

FTX US heeft een deal gesloten met de eigenaar van basketbalclub Washington Wizards.

Hiermee hoopt de bitcoin spot- en futurebeurs meer geloofwaardigheid te kweken bij de financiële toezichthouders in het land. Deze zijn primair gevestigd in Washington, het politieke centrum van Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De deal is gesloten met Monumental Sports and Entertainment (MSE) die eigenaar is van een paraplu aan sportteams zoals de Washington Wizards (basketbal), de Washington Capitals (ijshockey), de Washington Mystics (vrouwenbasketbal) en de Capital One Arena, waar alle drie de teams spelen.

FTX.US Vice President of Business Development Avinash Dabir zegt tegenover Coindesk:

"Hiermee zijn ze aanwezig in DC en dat gaat hand in hand met onze wens dat cryptocurrency's op de juiste wijze worden gereguleerd".

Recent was CEO Sam Friedman op zoek bij het Congres om te lobbyen voor de juiste regels voor bitcoinbedrijven in de VS.

Handelaren kunnen bij FTX nog een leverage positie aangaan van x20 op allerlei exotische handelsparen, het is de grote vraag hoe lang de Amerikaanse toezichthouders die gaan goedvinden. Formeel is de beurs gereguleerd op de Bahama's na een vlucht uit Hong Kong.

Sportdeals

FTX is zeer actief in het sponsoren van sportteams. Eerder is basketbalclub Golden State Warriors met 10 miljoen dollar gesteund.

Ook prijkt de naam van de exchange op het stadion van de Miami Heat en ook sterren als Tom Brady en Stephen Curry zijn verbonden aan de exchange.

Ook de concurrentie roert zich flink in dit segment zoals Crypto.com dat naar verluidt 700 miljoen dollar heeft uitgegeven om als merk op het voormalige Staples Center in Los Angeles te mogen prijken.

Coinbase tekende ook een deal met Kevin Durant, een bekende basketbalster van de Brooklyn Nets en

De prijs in euro's:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties