Bitcoin beurs OKX vraagt vergunning in Frankrijk aan

OKX heeft een aanvraag ingediend om een geregistreerde Digital Asset Provider (DASP) te worden in Frankrijk. In april heeft de exchange uit Hong Kong al een Franse entiteit opgericht.

Het is een strategische stap voor de beurs om vaste grond onder de voeten te hebben in Europa. Naar verwachting kunnen cryptoproviders per 1 januari 2026 hun vergunning in geheel Europa paspoorten onder het goedgekeurde MiCA raamwerk.

De AMF en ACPR hebben strenge eisen gesteld waaraan DASP’s die in Frankrijk actief zijn, moeten voldoen. Onder meer concurrent Binance is in Frankrijk al gereguleerd. OKX is één van de grootste cryptobeurzen ter wereld.

Tim Byun, hoofd Global Government Relations van OKX, zegt in een verklaring:

“De Franse DASP-regelgeving biedt een duidelijk en veilig regelgevingskader voor dienstverleners op het gebied van digitale activa. In combinatie met het groeiende aantal geregistreerde DASP’s in Frankrijk, kijkt OKX ernaar uit om het Franse ecosysteem op een veilige en gezonde manier te laten groeien. Voor OKX is deze applicatie een enorme kans om onze inzet te tonen om nieuwe regelgevingskaders te ondersteunen en om plannen te maken voor de toekomst met MiCA die in 2024 voor de hele Europese Unie aan boord komt.”

In maart heeft de beurs een vergunning aangevraagd als virtual asset service provider in Hong Kong, de Chinese regio die per 1 juni open is voor crypto retailbeleggers. De huidige vergunning heeft het bedrijf op de Bahama’s en een voorlopige licentie in Dubai. Onlangs moest het bedrijf stoppen in Canada vanwege te strenge regels.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFrankrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...