Goedemorgen Bitcoin: Gemini beweert dat Genesis $630 miljoen betaling heeft gemist

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Pizza Dag: 2 pizza's voor 10.000 bitcoin

Bitcoin is al ruim 14 jaar oud, en dat betekent een hoop geschiedenis. Gisteren is het een bijzondere dag voor fans van bitcoin en de Italiaanse keuken.

Bitcoin Pizza Day wordt elk jaar op 22 mei gevierd ter herdenking van een bijzondere gebeurtenis in de geschiedenis van bitcoin. Op deze dag in 2010 werd de eerste bekende transactie voltooid waarbij bitcoin werd gebruikt om een tastbaar product te kopen - twee pizza's.

De transactie werd geïnitieerd door Laszlo Hanyecz, een programmeur uit Florida. Op 18 mei 2010 plaatste Hanyecz een bericht op het Bitcointalk-forum waarin hij aanbood om 10.000 BTC te ruilen voor twee grote pizza's. Vier dagen later, op 22 mei 2010, ging een andere gebruiker van het forum, gevestigd in Engeland, akkoord met de deal en bestelde hij twee pizza's van Papa John's voor Hanyecz.

Goedemorgen Bitcoin: 2 pizza's voor 10.000 BTC

Hotbit stopt per direct met cryptohandel

Cryptobeurs Hotbit stopt per direct met al zijn activiteiten. De exchange heeft alle klanten gevraagd om vóór 21 juni 2023 hun crypto's op te nemen. De beurs is niet voldoende opgekrabbeld na een hack, ook waren er interne strubbelingen. Naar eigen zeggen had de beurs op het hoogtepunt 5 miljoen gebruikers.

In een aankondiging zegt de beurs dat de bedrijfsomstandigheden zijn verslechterd sinds een voormalig lid van zijn team in augustus 2022 aan een onderzoek is onderworpen. Door het interne onderzoek moest de beurs zijn handel tijdelijk stilleggen, waardoor er geen inkomsten binnenkwamen.

Gemini beweert dat Genesis $630 miljoen betaling heeft gemist

Een nieuw hoofdstuk in de soap rondom Genesis en een schuld van miljarden dollars.

Digital Currency Group, het moederbedrijf van de inmiddels failliete crypto-kredietverstrekker Genesis Global Capital LLC, heeft volgens een van de grootste schuldeisers van Genesis nagelaten om ongeveer $630 miljoen aan schulden terug te betalen. De dochteronderneming was dit verschuldigd aan de cryptobeurs.

Gemini Trust Co., die in een juridisch geschil is verwikkeld met DCG over het geld dat Genesis hen verschuldigd is, maakte op 19 mei via hun website bekend dat DCG de schuld niet had afgelost.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...