Bitcoin (BTC) bereikt reële waarde van 427 miljard dollar

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt.


Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

1. Relative Strength Index (RSI)

Als uitzondering een keer een technische indicator in deze update. De Relative Strength Index (RSI) is een zogenaamde momentum indicator uit 1978. Het doel van deze indicator is het bepalen of een asset over - of ondergewaardeerd is.

Het is voor daghandelaren één van de signalen of ze moeten verkopen of kopen?

Volgens deze analist is de dagelijkse RSI een goede voorspeller gebleken van de koers dit jaar. De koers is weliswaar gecorrigeerd (wordt de week boven de $60.000 gesloten?), maar hij test de oude RSI weerstand als nieuw steunlevel.

Technisch analist Michaël van de Poppe ziet ~$57.000 als een belangrijk support / springplank naar hogere niveaus de komende tijd. De correctie is in zijn niets iets om je zorgen over te maken.

2. Beurzen: bitcoin in, Tether uit

De bitcoin prijs wist tot $67.000 te reiken deze week (woensdag), maar is gaandeweg teruggezakt. Beleggers lijken tussentijds winst te nemen.

Het is dan ook logisch dat we een tijdelijke (?) ommekeer zien van de trend 'minder bitcoin en meer stablecoins' bij beurzen.

Zie bijvoorbeeld de grafiek die analist TXMC deelt, een mooie weergave van die trend.

De 24-uursalert van Glassnode laat namelijk een plusje zien van 44,4 miljoen dollar aan bitcoin dat bij beurzen is gestald en een min van 110,9 miljoen dollar aan Tether USDT.

Dat past bij het huidige beeld van winstname.

Als signaal is het beter uit te zoomen en het onderstaande plaatje in acht te nemen. Een dalende curve van het bitcoin dat op beurzen te vinden is.

Bitcoin (BTC) bereikt reële waarde van 427 miljard dollar
bron: Glassnode

3. Marktwaarde versus gerealiseerde waarde

Zoomen we uit, dan zien we op de logaritmische schaal een stijgende curve van zowel de totale marktwaarde als de gerealiseerde waarde, ook wel te omschrijven als reële waarde.

De marktwaarde is het aantal gedolven bitcoin maal de marktprijs. De gerealiseerde waarde is de laatst geregistreerde waarde van alle bitcoin in circulatie.

Heb je ooit voor 100 euro een beetje gekocht in 2016, en deze nooit verplaatst, dan is de reële waarde nog steeds 100 euro op de blockchain.

Beiden laten een stijgende lijn zien op de logaritmische schaal.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...