Weekoverzicht: Bitcoin (BTC) stijgt 10%, Facebook Coin, Amazon blockchains en Elon Musk

Crypto alert - Wat een week! Bitcoin (BTC) laat afgelopen week weer een opmars zien en plust er 10% bij. De score van de afgelopen drie maanden is nog indrukwekkender: 67%. Ook neemt de activiteit van het bitcoin netwerk met 40% toe. Daarnaast zien we meer adoptie van crypto en blockchain in Silicon Valley. De belangrijke nieuwtjes op een rij.

Opvallend cryptonieuws: Facebook, Amazon en Musk

Afgelopen week zijn er weer een hoop interessante dingen gebeurd in de wereld van cryptocurrency en blockchains. Hieronder vind je de hoogtepunten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Facebook werkt aan een eigen cryptomunt en betaalnetwerk onder de naam Libra

Facebook is wel degelijk bezig om een cryptocurrency te ontwikkelen voor een eigen betalingsnetwerk.
Het project waar we het over hebben heet Project Libra.

Het techconcern maakt een stablecoin die door fiat is gedekt en werft op dit moment ‘tientallen financiële bedrijven en online handelaren’ om dit ecosysteem van cryptogeld te kunnen gaan ondersteunen.

2. Amazon mengt zich met de Amazon Managed Blockchain (AMB) ook in de strijd

Niet alleen techgiganten als Microsoft of Facebook doen mee, een andere Amerikaanse grootmacht toont ook interesse in de industrie van blockchains en cryptovaluta. Amazon komt met een starterspakket voor bedrijven die een eigen blockchain willen.

Het moet voor iedereen mogelijk zijn om gemakkelijk en snel een eigen chain op te zetten. En Amazon wil dat leveren met 'Amazon Managed Blockchain' (AMB).

3. Binance rapport: 'Ripple (XRP) is goed om te diversifiëren, weinig correlatie met bitcoin'

Volgens onderzoekers van cryptobeurs Binance doet de koers van Ripple (XRP) wat het zelf wil. De koers van XRP lijkt nauwelijks een verband te hebben met de bewegingen van bitcoin.

De koersen van ether (ETH) en bitcoin zijn daarentegen wél met elkaar verbonden. Het koersverloop lijkt erg vaak op elkaar.

4. Bitcoin transactiekosten leveren meer op dan Bitcoin Cash blockrewards

Het minen van bitcoin cash (BCH) is geen vetpot. Alleen de bitcoin transactiekosten in een block leveren miners al meer op dan de totale beloning bij BCH.

Naast transactiekosten worden er (ongeveer) elke tien minuten nieuwe bitcoin vrijgegeven. Voor het vinden/oplossen van een block krijg je een 'block reward'. Door het prijspunt van BCH is het zelfs met een theoretische block reward van 0 voordeliger om je hardware in te zetten om bitcoin te minen.

5. Elon Musk tweet “Ethereum” (ETH) en cryptomunt is trending op Google

Elon Musk is naast bitcoin, blijkbaar, ook gecharmeerd van ethereum. De man achter onder andere SpaceX en de auto's van Tesla bezit naar eigen zeggen enkel een heel klein beetje bitcoin.

Na onderstaande tweet van Musk was het hek van de dam: de reacties werden gebruikt om een eigen project te verkopen of om hem uit te nodigen voor van alles en nog wat. Vitalik Buterin deed zelf ook een duit in het zakje.

Naast een uitnodiging voor 'Devcon' had Buterin ook nog een hele pitch voor de plannen van 'zijn' ethereum in zijn broekzak.

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin is de afgelopen week gestegen naar het huidige niveau van $5.791. Heeft bitcoin (BTC) de bodem bereikt? Deze vraag wordt regelmatig gesteld de afgelopen weken.Volgens de onderzoekers van Delphi Digital wel.

In een nieuw onderzoeksrapport laten de onderzoekers hun vooruitzichten voor de bitcoin prijs zien. Ze baseren hun conclusies op chainanalysis, macro-economische trends en technische analyse.

Ook Tom Lee liet deze week weer van zich horen via een nieuwe marktupdate. Hij voert ook een aantal argumenten aan waarom BTC de bodem heeft gezien.

Bitcoin koersverloop deze week

Interview met Arthur Breitman, oprichter van Tezos (XTZ)

Bitcoin Magazine NL was media partner van de prestigieuze Paris Blockchain Week Summit conferentie in Parijs. Het project Tezos had een relatieve grote stand op de beurs, ook omdat er vanaf de start relatief veel Franse ontwikkelaars bij het project zijn betrokken.

We hadden een leuk interview met Arthur Breitman, oprichter van Tezos over de laatste ontwikkelingen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...