Dit zijn 8 grote namen die in 2020 in Bitcoin (BTC) investeerden

Dit zijn 8 grote namen die in 2020 in Bitcoin (BTC) investeerden

2020 was het jaar waarin veel miljardairs en beroemheden hun ogen openden voor Bitcoin. Van fondsmanagers, tech-ondernemers tot filmsterren en auteurs. We hebben de top acht op een rijtje gezet.

1. Stanley Druckenmiller

Enkele maanden geleden maakte Wall Street-investeerder Stanley Druckenmiller bekend dat hij long is op Bitcoin. Hoewel het voor de doorsnee Bitcoiner misschien een onbekende naam is, is Druckenmiller een man met statuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2010 had hij $12 miljard onder beheer toen hij president was van Duquesne Capital. In de crisis van 2008 wist hij als een van de weinige investeerders wint te maken. Zijn vermogen wordt geschat op $4,4 miljard. Daarmee staat hij op de 167e plek in de Fortune 400, een lijst met de vierhonderd rijkste Amerikanen.

Hij sprak bij het Amerikaanse CNBC over Bitcoin. Hij kreeg de vraag over de activa die hij in zijn ‘dollar-decline basket’ heeft. Druckenmiller noemt als reactie dat hij de komende vijf à zes jaar veel inflatie verwacht.

Interessanter nog: “Ik heb veel meer goud dan Bitcoin, maar als goud werkt, dan gaat Bitcoin waarschijnlijk vele malen beter werken.”

2. Ricardo Salinas Pliego

De tweede rijkste man van Mexico is ook op de bitcoin-trein gesprongen. Forbes schat het vermogen van de zakenman in op $11,7 miljard. Pfliego komt uit Mexcio City en is de oprichter en voorzitter van Grupo Salinas, en eigenaar van verschillende bedrijven in de media, telecommunicatie, financiën en detailhandel.

In november deelde hij op Twitter dat hij 10% van zijn liquide vermogen in Bitcoin heeft zitten. Dit was voer voor de community, die direct op het nieuws dook. Pliego is de 166e rijkste persoon van deze wereld.

3. Masayoshi Son

Masayoshi Son, de CEO van Softbank, liet in november weten dat hij Bitcoin (BTC) “niet begrijpt” en dat hij een groot deel van zijn tijd kwijt was aan het volgen van de prijsbewegingen, terwijl hij in de cryptocurrency investeerde.

Softbank is een Japans conglomeraat dat aandelen heeft in verschillende techbedrijven en is ook actief in de energie, en financiële sector. Son heeft naar verluidt $30 miljard aan vermogen en is daarmee de tweede rijkste man van Japan.

Hij investeerde ongeveer $200 miljoen in Bitcoin, een aanzienlijk bedrag voor een individu. Toch gaf hij te kennen dat hij de cryptomunt weer uit zijn portfolio heeft gehaald, omdat het hem te veel tijd en stress bezorgde.

4. Paul Tudor Jones

In april zag Paul Tudor Jones het licht: hij verklaarde in Bitcoin futures te handelen met ongeveer 1 procent van zijn persoonlijke vermogen. In een onderzoeksrapport richting zijn klanten brak hij een lans voor deze ontbolsterende assetklasse.

Jones is op Wall Street groot geworden door in de jaren zeventig flink op de grondstoffen- en goudmarkt te ‘gokken’. Daarmee heeft hij zijn naam en uiteindelijk ook diverse fondsen mee opgebouwd.

Inmiddels heeft hij ook bitcoin gekocht en vergelijkt hij de cryptomunt zelfs met een aandeel Apple uit 1980.

5. Maisie Williams

Het waren niet alleen maar miljardairs en economen die in Bitcoin stapten. Ook Maisie Williams is nocoiner-af. Op Twitter vroeg ze “long moest gaan op bitcoin”. Niet alleen haar 2,7 miljoen volgens gingen in op deze oproep, maar natuurlijk ook de Bitcoin community. Het resultaat? Ze heeft BTC!

Williams is het bekendst met haar rol als Arya Stark in de serie Game of Thrones, waar ze verschillende prijzen voor won. Op Instagram geniet ze van meer dan 11 miljoen volgers.

Ook speelde ze als Rahne Sinclair, alias Wolfsbane, in The New Mutants. Volgens de website celebritynetworth.com is het vermogen van Maisie Williams $6 miljoen en verdient ze als 23-jarige actrice ongeveer $150.000 per episode.

6. Eoghan McCabe

McCabe is medeoprichter van softwarebedrijf Intercom. Op Twitter maakte hij bekend dat hij in de cryptotrein is gesprongen. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel bitcoin McCabe heeft gekocht. Wel verklapte hij dat hij in 2013 voor 100 dollar had gekocht. De prijs van Bitcoin varieerde in 2013 tussen 68 dollar en ca. 220 dollar.

7. Michael Saylor

Op de lijst mag Michael Saylor natuurlijk niet ontbreken. De CEO van MicroStrategy is misschien wel de persoon die de meeste keren in 2020 in artikelen is aangehaald. Ook was hij zeer regelmatig te gast bij de Bitcoin podcasts.

De reden mag inmiddels bekend zijn: met zijn bedrijf kocht hij tienduizenden Bitcoin uit de markt en zette het op de balans als kasreserves. Maar ook zijn persoonlijke vermogen zit in Bitcoin. Saylor liet in een podcast weten dat hij zelf meer dan 17.000 Bitcoin heeft. Met de huidige marktprijs komt dat neer op ruim $300 miljoen.

8. Jim Cramer

In een aflevering van "The Pomp Podcast" van 14 september, vertelde Cramer dat hij 1 procent van zijn nettowaarde in bitcoin zou investeren. Dat zou neerkomen op $100 miljoen. Cramer heeft een grote naam als voormalig hedgefondsbeheerder.

Hij is een televisiepersoonlijkheid en de host van Mad Money op CNBC. De bekende investeerder trekt vergelijkingen met goud én ziet bitcoin als manier om inflatie te ontwijken.

Andere grote namen

Hierboven staan namen van Bitcoiners die we het afgelopen kalenderjaar mochten verwelkomen. Je zou Jack Dorsey, Chamath Palihapitiya en ook de broers Winklevoss in het rijtje kunnen toevoegen. Zij zijn echter al jaren uitgesproken Bitcoin-fanaat.

Missen we nog grote namen? Laat het ons weten in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Update: Handel in bitcoin futures ETF van Valkyrie is gestart

Update: De Valkyrie Bitcoin Futures ETF is genoteerd aan de Nasdaq. Het fonds is het tweede exchange-traded fund dat voor Ame...

'Volgend prijsdoel ligt op $90.000 voor bitcoin'

Na het bereiken van een nieuwe all-time high op woensdag heeft bitcoin even een kleine pauze genomen en zijn we teruggevallen...

Goedemorgen Bitcoin: klant van Binance zorgt voor dip naar $8.200

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoin...

Komen de 150.000 bitcoin van de Mt.Gox exchange nu écht vrij?

In februari 2014 ging het destijds grote Mount Gox onderuit en werd alle handel op het platform stilgelegd, enkele uren later...

Eerste Amerikaanse bitcoin ETF loopt vanwege populariteit nu al tegen limieten aan

Enkele dagen na de lancering loopt de eerste bitcoin futures ETF al het gevaar dat zijn eigen populariteit het beleggingsprod...

3 signalen die vandaag van belang zijn voor de bitcoin (BTC) koers

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. We...

Pensioenfonds van Amerikaanse brandweer investeert in bitcoin

Een pensionfonds uit Amerika heeft bitcoin (BTC) gekocht. Het Houston Firefighters’ Relief and Retirement Funds koopt voor $2...

Winkelgigant springt op bitcointrein en laat 200 bitcoin ATM's installeren

Walmart heeft bij 200 winkels bitcoin pinautomaten geïnstalleerd. De winkelgigant werkt daarvoor samen met ATM-fabrikant Coin...

Robinhood CEO over hun cryptowallet: 'We hebben een wachtlijst van 1 miljoen mensen'

De bitcoin - en cryptowallet van Robinhood heeft een wachtlijst met daarop één miljoen mensen. Dat claimt CEO Vlad Tenev in e...

Google waarschuwt voor bitcoin-oplichters op YouTube

Google waarschut voor hackers die YouTube-accounts stelen om mensen op te lichten. De Google’s Threat Analysis Group deelt ee...

Lees meer

Net binnen

Google waarschuwt voor bitcoin-oplichters op YouTube

Google waarschut voor hackers die YouTube-accounts stelen om mensen op te lichten. De Google’s Threat Analysis Group deelt ee...

Twee Amerikaanse banken gaan bitcoin verkopen

Twee Amerikaanse banken gaan bitcoindiensten aanbieden in hun online omgeving. Five Star Bank en UNIFY Financial Credit Union...

Robinhood CEO over hun cryptowallet: 'We hebben een wachtlijst van 1 miljoen mensen'

De bitcoin - en cryptowallet van Robinhood heeft een wachtlijst met daarop één miljoen mensen. Dat claimt CEO Vlad Tenev in e...

Komen de 150.000 bitcoin van de Mt.Gox exchange nu écht vrij?

In februari 2014 ging het destijds grote Mount Gox onderuit en werd alle handel op het platform stilgelegd, enkele uren later...

Update: Handel in bitcoin futures ETF van Valkyrie is gestart

Update: De Valkyrie Bitcoin Futures ETF is genoteerd aan de Nasdaq. Het fonds is het tweede exchange-traded fund dat voor Ame...

Lees meer