Bitcoin in november in 2020: prijsrecord, PayPal, Guggenheim en meer

Wat een maand was de november voor bitcoin! Recordprijzen, fondsen en miljardairs melden zich ook op het strijdtoneel.

Tijd om terug te blikken op al het goeds en nieuws dat Bitcoin (BTC) ons te bieden had. Het was een maand met veel reuring: PayPal, een all-time-high en ook een aantal vermogende fondsen en miljardairs die in de cryptomunt stapten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs

Maar het grootste nieuws was toch wel de koers. Deze steeg namelijk meer dan 40% in één maand tijd! De koers begon november om en nabij de $13.600 en bereikte vlak voor het sluiten van de maand een all-time high!

De maand van PayPal

De maand november was het startschot van PayPal. Waar in oktober een deel van het klantenbestand van de betaalverwerker mondjesmaat toegang kreeg tot de cryptodiensten, gingen de sluizen in november wagenwijd open.

De interesse was zelfs dermate groot, dat PayPal besloot de limiet te verhogen van $10.000 naar $15.000, en later zelfs naar $20.000 per klant per week. Het bleef wel slechts beperkt tot het Amerikaanse klantenbestand.

Op een gegeven moment werd zelfs duidelijk dat de betaalgigant maar liefst 70% van de nieuw geminede Bitcoin opkocht. In totaal komen er grofweg nieuwe 900 BTC in omloop.

Overigens blokkeerde PayPal wel een account van een trader. Het werd daarmee duidelijk: je moet jouw PayPal account als een betaalrekening zien, en niet als account voor high frequenty trading.

2 november: Lightning Pool

Lightning Labs lanceerde ook een nieuw product: Lightning Pool. Het moet het probleem met liquiditeit verhelpen. Je zou het kunnen zien als een markt die een signaal afgeeft als iemand om liquiditeit vraagt. Als je on-chain Bitcoin over hebt, dan kun je die als het ware verhuren of leasen.

Het maakt het alloceren van nieuwe kanalen op de juiste plekken (waar deze nodig zijn) veel beter. Het lost een van de grootste problemen binnen het Lightning ecosysteem op.

3 november: Bitcoin bedrijven in opstand

Aan het begin van de maand kwamen 25 Nederlandse Bitcoin bedrijven met een weerwoord op de situatie rondom de registratie.

In een brief eisten de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) van de DNB dat de aanvullende eisen uit september van tafel gaan. Anders dreigde een groot deel van de Nederlandse bitcoin sector per 21 november buiten spel te staan.

Er waren wel 11 bedrijven die een verkapte vergunning wisten te bemachtigen: AMDAX, Anycoin Direct, Bitcoin Meester, Bitmymoney, Bitonic, Bitvavo, Blox, BTC Direct, Coinmerce, HappyCOINS en LiteBit

18 november: Ook Bitcoin marktwaarde bereikt ATH

Halverwege de maand wist de markt kapitalisatie van Bitcoin al een recordhoogte te bereiken. De prijs bereikte de $18.400, en dat was genoeg om het oude record uit 2017 te verpulveren.

Als je deze $18.400 vermenigvuldigt met de ruim 18 miljoen BTC die in omloop was, komt dat neer op een marktkapitalisatie van $341,24 miljard. Het vorige record stamt nog uit 2017, toen de market cap op 16 december de $328 miljard bereikte. Destijds was er echter minder bitcoin in omloop en was de prijs ietsje hoger.

De maand van de Bekende Bitcoiners

November was ook de maand waarin een aantal grote namen er openlijk voor uitkwamen dat ze Bitcoiner zijn. Of het nu actrices, miljardairs of tech-ondernemers zijn, het worden er steeds meer:

24 november: Venezuela gaat zelf Bitcoin minen

Het is een bijzonder beeld in Venezuela: soldaten mobiliseren zich voor Bitcoin (BTC). Niet zozeer om het van iemand te confisqueren of om hun eigen private keys te beveiligen. Integendeel: het leger gaat zelf Bitcoin minen.

?

25 november: Bitcoin ETN

Sinds eind november mogen we weer genieten van een nieuw financieel product. VanEck Europe lanceerde namelijk een derivaat voor zijn institutionele beleggers in Europa en Azië.

Om precies te zijn gaat het om een ETN, wat staat voor Exchange Traded Note. In principe hoeft de aanbieder van deze ETN de asset niet aan te houden. Toch gaat VanEck Europe dat wel doen. In een tweet laten ze weten dat het om een ‘fysiek gedekte ETN’ gaat. Dat betekent dat het 1:1 gedekt is als onderliggende waarde.

26 november: OKEx opent deuren

Op 26 oktober begon de beurs OKEx weer met het verwerken van opnames, na een radiostilte van ruim één maand. En dat was te merken ook: binnen een dag nadat de exchange haar deuren opende, haalden beleggers 5.600 BTC van de exchange af. Dat was ruim 95 miljoen dollar tegen de Bitcoin prijs van dat moment.

Bitcoin in november in 2020: prijsrecord, PayPal, Guggenheim en meer

29 november: Guggenheim Partners

2020 staat in het teken van het ‘grote geld’ dat een positie neemt in Bitcoin (BTC). Aan het rijtje kunnen we een nieuwe naam toevoegen: Guggenheim Partners, de vermogensbeheerder van de gelijknamige puissant rijke familie.

Deze vermogensbeheerder, investeringsbank én broker ineen heeft voor 500 miljoen dollar exposure genomen in het trust van Grayscale, GBTC.

Guggenheim diende hiervoor een aanvraag in bij toezichthouder SEC. De investering in GBTC loopt via haar eigen Macro Opportunities Fund, waar in totaal 5 miljard dollar is ondergebracht.Via dit fonds neemt Guggenheim dus 10% exposure in GBTC.

29 november: Educatie in Oekraïne

Het ministerie van Digitale Transformatie uit Oekraïne maakte bekend dat ze met een online serie de burgers meer informatie willen te geven over bitcoin (BTC), blockchain en (helaas) ook andere cryptocurrency’s.

De serie ging afgelopen in november in première en werd ontwikkeld met Crystal Blockchain en Binance. De beurs Binance was ook betrokken bij het legaliseren van het bezit en minen van Bitcoin in het land.

30 november: ATH!

We sloten de maand af in stijl: de prijs schoot door de $19.666 heen, wat op veel plekken gezien werd als de all-time high.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer