Bitcoin (BTC) Zal Nog Één Dieptepunt Zien Vóór de Volgende Bull Markt, Waarschuwt Benjamin Cowen

Een vooraanstaande cryptoanalist zegt dat bitcoin (BTC) nog één grote dip goed doormaken voordat het de kans krijgt om een nieuwe bull-cyclus in te gaan.

In een nieuwe videoupdate vertelt analist Benjamin Cowen aan zijn 787.000 YouTube-abonnees dat bitcoin op basis van marktwaarde nog een stap terug moet doen voordat de volgende bullmarkt begint.

Kijkend naar logaritmische progressies, zegt Cowen dat, afhankelijk van de timing, de dip ofwel een dubbele bodempatroon, een lagere bodem of een hogere bodem kan vormen.

"Ik vermoed dat voordat we genoeg momentum hebben om een echte bullmarkt op gang te krijgen en niet een van die neppe, pathetische markten waar iedereen gek van wordt tijdens het pre-halveringsjaar, ik denk dat we het laagste regressieband zullen bezoeken.

Ik denk dat er een goede kans is, en afhankelijk van wanneer dat gebeurt, kan dat bepalen of het een lagere bodem, een dubbele bodem of een hogere bodem is. Als je wilt zeggen dat het een dubbele bodem is, dan betekent dat dat het niet later dan februari 2024 kan plaatsvinden.

Dus als het gebeurt tegen februari 2024 of als het pas na februari 2024 gebeurt, kan het overeenkomen met een dubbele bodem. Als het ervoor gebeurt, kan het overeenkomen met een lagere bodem. Als het daarna gebeurt, kan het overeenkomen met een hogere bodem. Het hangt allemaal af van wanneer het gebeurt."

Logaritmische banden proberen de prijs van een cryptomunt in de loop van de tijd te voorspellen door zich te baseren op eerdere hoogte- of dieptepunten, met verschillend gekleurde banden die elk prijsbereik vertegenwoordigen. Volgens Cowen raakt tijdens elke bearmarkt de prijs van BTC meestal één band lager dan de vorige cyclus.

"Logaritmische progressie gaat ervan uit dat er eerder in de geschiedenis van die munt meer exponentiële winsten is te behalen. Hoe eerder die munt is, hoe waarschijnlijker het is dat het die exponentiële winsten kan ervaren. Naarmate je verder komt, wordt het moeilijker en moeilijker om de prijs te verplaatsen omdat de marktkapitalisatie veel groter is.

Dus je hebt een laag, dat min of meer wordt vastgesteld op één regressieband, en dan heb je een hogere laag, maar op een lagere regressieband. Onthoud dat goed, want je zult dit patroon telkens opnieuw zien opkomen."

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...