Bitcoin exchange Kuber uit India ontvangt $260 miljoen

De Indiase bitcoin exchange CoinSwitch Kuber heeft 260 miljoen dollar (225 miljoen euro) aan vers geld opgehaald.

Indiase beurs krijgt miljoenen

Op het lijstje staan een aantal bekende investeerders zoals Coinbase Ventures en Andreessen Horowitz.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf wordt gewaardeerd tegen 1,9 miljard dollar (1,64 miljard euro) en is daarmee de volgende unicorn in de wereldwijde bitcoin industrie.

De Indiase markt is behoorlijk in trek bij buitenlandse investeerders. Ook concurrent CoinDCX heeft een geschatte bedrijfswaarde boven de 1 miljard dollar.

Een van de redenen is dat er ruim 1,3 miljard mensen in het land wonen.

En hoewel een groot deel hiervan géén toegang heeft tot het bancaire stelsel, beschikken ze wél over een smartphone. De bovenklasse en hogere middenklasse ziet in cryptocurrency’s juist een manier om hun vermogen verder uit te breiden.

Uit onderzoek van Chainalysis blijkt dat beleggers in het kolossale land ruim 40 miljard dollar in crypto activa hebben gestoken.

Onzeker klimaat

Tegelijkertijd is de status van bitcoin en andere munten nog onzeker. Volgens de centrale bank van het land wil het bitcoin niet verbieden, maar betalen met bitcoin of andere munten is wel verboden.

Ook zijn er zorgen dat het toenemende gebruik van cryptocurrency’s de huidige munt roepie instabieler maakt.

Er zijn wel stapjes gezet: zo zijn banken wel verplicht om bitcoin bedrijven een bankrekening te laten openen. Het oude verbod uit 2018 heeft het Hooggerechtshof in het land van tafel geveegd.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.