Fonds van miljardair Miller koopt $58 miljoen aan Bitcoin

Het hedgefonds van miljardair Bill Miller heeft en positie ingenomen in Bitcoin. Dat blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond. Het gaat om 1,5 miljoen aandelen van het Bitcoin Trust van Grayscale.

Bitcoin voor fonds miljardair

Het fonds van de investeerder heet Miller Opportunity Trust. Ze hebben indirect 1.200 bitcoin gekocht. Met de huidige marktprijs komt dat neer op $58 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bill Miller heeft zich de laatste maanden ontpopt tot een bekende naam die ook in Bitcoin gelooft. In februari had het Miller Value Fund ook al een aanvraag ingediend voor investering in het fonds van Grayscale. Het is dus zeker geen verrassing dat de miljardair de weg naar GBTC weet te vinden.

Fonds van miljardair Miller koopt $58 miljoen aan Bitcoin

GBTC is een trust van Grayscale: ze kopen bitcoin op, nemen deze in bewaring en geven aandelen uit. Vervolgens kunnen investeerders op deze manier indirect blootstelling vinden aan bitcoin. Eén aandeel kost momenteel iets minder dan $45. In totaal heeft de crypto-vermogensbeheerder iets minder dan 650.000 BTC in beheer voor al haar klanten.

Volgens de website van Miller Value Fund heeft het fonds $2,25 miljard in AUM (Assets under management). Daarvan mag maximaal $300 miljoen uit bitcoin bestaan, zo berichtten we eerder al. Alles daarboven moet dus worden verkocht, zo bleek uit de eerdere filing bij de SEC.

Ze hebben ook geïnvesteerd in de obligaties (senior notes) die MicroStrategy een aantal maanden geleden uitschreef.

‘Bitcoin is gif voor cash’

Miljardair Miller haalde in januari zijn kwartaalverslag een oude uitspraak van mede-investeerder Warren Buffett aan: ”Buffet noemde bitcoin rattengif. Hij heeft misschien wel gelijk. Bitcoin kan vergif zijn, en de rat is cash.”

Het hedgefonds van de Amerikaan voegt zich bij de groeiende lijst van Wall Street-bedrijven die voor Bitcoin kiezen. Het Trust van Grayscale is voor veel van deze partijen de way-to-go naar Bitcoin. Toch is er een flinke korting op de aandelen van het trust, vergeleken met de spotprijs: ruim 15%.

De reden hiervoor is dat er ‘betere’ producten op de markt komen: ETF’s in Canada bijvoorbeeld. Dit is dan ook weer de drijfveer voor Grayscale om haar Trust om te toveren tot een Amerikaans ETF.

Een paar dagen geleden onthulde Morgan Stanley ook al dat ze een miljoen GBTC-aandelen te hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!