Bitcoin herpakt $21.000 na flinke daling vanaf de $24.000

Bitcoin herpakt $21.000 na flinke daling vanaf de $24.000

Bitcoin is na een behoorlijke stevige correctie weer boven de 21.000 dollar uitgekomen. Die opleving heeft het ogenschijnlijk te danken aan een uitbraak uit een dalende trendlijn op de dag-grafiek. Nu is het belangrijk dat die trendlijn zich manifesteert als steun in plaats van weerstand.

Bitcoin herpakt $21.000 na flinke daling vanaf de $24.000

Sinds 5 april onderdrukt

De bitcoin koers werd sinds 5 april van dit jaar onderdrukt door de trendlijn in kwestie. Nu is het daar eindelijk doorheen gebroken en lijkt de spreekwoordelijke weg naar boven open te liggen. Na meerdere afwijzingen over de afgelopen maanden moesten de beren nu hun meerdere erkennen in de bulls.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 18 juli werd de trendlijn in kwestie doorbroken en nu lijken we af te dalen om de lijn voor het eerst te testen als steunpunt. Mocht die test slagen, dan ziet het er op de korte termijn goed uit voor bitcoin.

Lukt dat niet, dan lijkt het voor de hand liggend dat de beren de controle weer overnemen en we de zware periode voor de koers doorzetten. Aan de onderkant van de grafiek zien we dat de RSI in ieder geval aan een bullish klim bezig is.

In theorie zou die bitcoin tot de 29.370 dollar kunnen brengen, aangezien we daar pas de eerste grote Fibonacci-weerstand tegenkomen. Als de RSI echter zijn momentum verliest en door de lijn naar beneden breekt, dan kunnen we in de problemen komen.

Potentiële steunpunten.

Op de 6-uurs grafiek zien we dat bitcoin sinds 19 juni aan een stijgende lijn begonnen is, die wordt ondersteund door een stijgende steunlijn. Op dit moment ligt die steun rond de 20.000 dollar, wat overeenkomt met het 0,618 Fibonacci-niveau.

Momenteel handelt bitcoin in een sterke steunzone rond de 21.000 dollar, die onder andere gevormd is door het 0,5 Fibonacci-niveau en een horizontale steunzone.

Bitcoin herpakt $21.000 na flinke daling vanaf de $24.000

In de bovenstaande grafiek is te zien hoe we die steunzone op 26 juli even verloren, om deze vervolgens weer terug te pakken. Momenteel handelen we er iets boven en ziet het er wat dat betreft sterk uit voor bitcoin.

De validatie van deze zone als steunpunt in de grafiek zou een sterk signaal zijn dat de korte-termijn correctie nu afgemaakt is en we weer omhoog kunnen kijken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties