Bitcoin in 2011: presentatie over Bitcoin bij de CIA

In de vroege jaren van bitcoin gebeurden er veel dingen die voor het grotere publiek onbekend zijn. Wist je dat Bitcoin in 2011 al op de radar stond van de CIA? En in datzelfde jaar ‘kocht’ iemand 259.684 bitcoin voor een paar duizend dollar?

Bezoekje aan de CIA

Op 27 april 2011 deelde Gavin Andresen iets bijzonders op Bitcointalk. Hij maakte in alle eerlijkheid bekend dat hij naar de CIA zou gaan om een presentatie te geven over bitcoin. Op het hoofdkwartier was een conferentie over opkomende technologieën waar de Amerikaanse inlichtingendienst mee te maken had.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook uitte Andresen, die destijds nog de lead maintainer was van de Bitcoin Core was, zijn zorgen over deze ontwikkeling.

Hij was bang dat het praatje over bitcoin de kans vergrootte dat ze op een verkeerde manier met de cryptocurrency om zouden gaan. Ook deelde hij dat hij een eenmalige vergoeding van $3.000 kreeg om de kosten te dekken.

Bitcoin in 2011: presentatie over Bitcoin bij de CIA

Flinke Bitcoin aankoop

Op 20 juni 2011 deelde Bitcointalker Kevin mee dat hij even ongeveer 250.000 BTC had ‘gekocht’. Hij legde hiervoor $3.000 neer. En je voelt het misschien al aankomen: het ging om een glitch bij het handelsplatform.

06/19/11 17:51 — Bought BTC — 259684.77 for 0.0101

Er was echter iets bijzonders aan de hand. Er ging iets mis op Mt. Gox:

“Ik had net meer dan 250.000 bitcoins gekocht voor $2613. Tegen de handelsprijs vlak voordat deze grote verkooporder plaatsvond, zou dat aantal bijna $5 miljoen waard zijn geweest. Nadat ik weer op adem was gekomen, probeerde ik erachter te komen wat ik moest doen.”

Toen hij wilde proberen om alles van de beurs af te halen, liep Kevin tegen opnamelimieten aan. Uiteindelijk wist hij 643 BTC van het platform af te halen. Op Bitcointalk legt de trader enkele scenario’s uit die met de situatie te maken hadden.

Hij zocht contact met Mark Karpeles, de oprichter van Mt. Gox, en vervolgens werden de laatste trades teruggedraaid voordat de beurs offline werd gezet.

Bitcoin in 2011: presentatie over Bitcoin bij de CIA

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws