Bitcoin is briljant volgens adviseur van Colombiaanse president

Een adviseur van de president van Colombia is overtuigd van bitcoin: het de meest briljante software ooit. Dat vertelt Jehudi Castro Sierra in gesprek met CryptoPotato.

Sierra Castro is adviseur op het gebied van technologie en digitale transformatie: ”Ik zag Bitcoin als een geweldig open-sourceproject. Na verloop van tijd raakte ik ook geïnteresseerd in de monetaire innovatie die het vertegenwoordigt, en ik ontdek nog steeds elke dag verbazingwekkende nieuwe dingen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in Colombia

Sierra Castro: ”Momenteel zijn cryptocurrency’s een van de voornaamste aandachtspunten.” Het land heeft volgens de politieadviseur een omgeving gecreëerd waar beurzen en brokers gemakkelijk diensten kunnen aanbieden aan burgers.

Dat noemt men dan een sandbox, een zandbak om in te ‘spelen’. Deze testomgeving Het doel is om te experimenteren met verschillende constructies en diensten. Uiteraard onder toeziend oog van de lokale machthebbers. ”Het idee is om met de informatie die op deze sandbox wordt verzameld, een vriendelijke regelgeving te hebben die innovatie stimuleert en investeringen aantrekt”, zegt Castro Sierra.

Uiteindelijk moeten hier dus bepaalde regels en richtlijnen uit voort komen.

De beste man lijkt wel van veel zaken rondom bitcoin op de hoogte. Zo praat hij over de halving en de miner exodus uit China. Hij reageerde ook nog even op El Salvador, dat land gaat als eerste ter wereld bitcoin als nationale valuta nemen (naast de Amerikaanse dollar). Castro Sierra zei niets over mogelijke stappen zoals El Salvador voor Colombia, wel noemde hij het een ‘gewaagde zet’.

Leuk weetje: de bitcoin whitepaper is te vinden op een overheidssite in Colombia.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsColombia

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...