Bitcoin is een veilige haven in de handelsoorlog tussen VS en China, aldus CEO FalconX

De CEO van FalconX noemt bitcoin de ultieme veilige haven in de macro-economische storm die wereldwijd lijkt losgebarsten. Centrale banken printen met miljarden tegelijk nieuwe geldeenheden bij om de economie overeind te houden, er zijn grote geopolitieke spanningen en bitcoin is de enige markt die altijd open is.

Deze cocktail van omstandigheden en eigenschappen maakt volgens Raghu Yarlagadda dat er momenteel zo’n enorme institutionele interesse in bitcoin is. Het begint er langzaam op te lijken dat er een positieve vicieuze cirkel is ontstaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De oorzaak van de bitcoin pump

Volgens Yarlagadda is de huidige koersexplosie van bitcoin vooral te danken aan de eigenschappen van de munt die perfect zijn als verzekering tegen de dreigende inflatie. “Terwijl de wereld meer en meer geld print, komt bitcoin duidelijk naar voren als een verzekering tegen inflatie.”

De tweede belangrijke reden zijn volgens de CEO van FalconX geopolitieke perikelen. Velen verwachten dat de komst van Biden als nieuwe president van de VS betekent dat de handelsoorlog met China zal verergeren.

Hoewel het een negatieve impact op de mensheid als geheel heeft is de handelsoorlog positief voor bitcoin, aangezien mensen waarschijnlijk op zoek gaan naar een vluchthaven.

Ook het feit dat de bitcoin-markten 24 uur per dag en 7 dagen per week open zijn pleit voor de digitale munt, aldus Yarlagadda. Aandelenbeurzen zijn maximaal 35 tot 40 uur per week open en bereikbaar.

Tesla lijkt een uitzondering

De meeste bedrijven die bitcoin op de balans zetten doen dat met 1 tot 2% van hun assets, maar Tesla stapte meteen met bijna 10% van de balans in bitcoin. Volgens de CEO van FalconX is Tesla daarmee een uitzondering. Samen met MicroStrategy natuurlijk, dat ongeveer 100% van de kasreserves naar bitcoin heeft geconverteerd.

Yarlagadda maakt uit de data die zijn bedrijf verzamelde de laatste dagen op dat de pump boven de $50.000 vooral door retail-beleggers is veroorzaakt. De afgelopen 5 dagen heeft hij in ieder geval geen institutioneel koopgedrag kunnen bespeuren op de bitcoin-blockchain.

Verder gelooft hij dat de bitcoin koers op dit moment een stuk stabieler is dan in 2017. Vooral gezien het aantal institutionele beleggers dat in bitcoin stapt en die doen dat over het algemeen niet uit emotie. Al lijkt er nu wel een beetje fomo te onstaan bij de grote financiële instellingen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....