‘Bitcoin is niet voor de lange termijn maar om mee te handelen’, zegt hedgefondsmanager

Luke Ellis ziet bitcoin (BTC) niet als iets voor de lange termijn, maar om op korte termijn mee te handelen. Dat vertelde de hedgefondsmanager in gesprek met CNBC. Hij ziet zichzelf niet als een hodler, maar een handelaar. Man Group zal niet snel bitcoin op de balans zetten.

Man Group is geen kleine jongen, het hedgefonds uit Londen heeft $123,6 miljard assets onder beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Bitcoin is een open protocol die door iedereen gebruikt kan worden. Wat je doet met je gekochte BTC kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt er op korte termijn winst mee proberen te behalen, of meer de kant op gaan van het sparen.

Ellis ziet dat laatste absoluut niet zitten in bitcoin: ''Ik denk niet dat bedrijven moeten speculeren met hun kasreserve.'' De dollar is echter (net als de euro) niet geschikt om op lange termijn mee te sparen, ze zijn aan inflatie onderhevig en je weet dat je er over een paar jaar minder mee kunt kopen.

Mede daarom is er een trend gaande waar personen en tegenwoordig ook miljardenbedrijven kiezen voor bitcoin als spaarmiddel. Het grootste voorbeeld is MicroStrategy, dat bedrijf haalt zelfs geld op van investeerders om BTC te kopen.

CEO Michael Saylor is het wat dat betreft helemaal oneens met Ellis. De hedgefondsmanager is (nog?) niet overtuig van BTC als spaarmiddel.

Waar is bitcoin goed voor?

Ellis ziet dit innovatieve nieuwe geld als handelstool, met het handelen proberen ze iets van liquiditeit te brengen in de markt. Hij vindt het niet nodig voor welk bedrijf dan ook om bitcoin op de balans te zetten.

Vandaag werd opnieuw een recordprijs in dollars (en euro's) gevestigd, iedereen die ooit bitcoin kocht staat in principe in de plus. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar tot nu toe hebben mensen die in bitcoin sparen gelijk gekregen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...