Bitcoin koers op cruciaal punt: Houdt de belangrijke MVRV steun stand?

2285 totale weergaven
bitcoin koers mvrv

De Market Value to Realized Value (MVRV) ratio van Bitcoin is een belangrijke maatstaf. Het vergelijkt de huidige marktwaarde van Bitcoin (market cap) met de waarde waarvoor investeerders hun Bitcoin hebben gekocht (realized cap). Dit geeft inzicht in of investeerders winst of verlies maken. Momenteel staat de MVRV ratio op een belangrijk punt voor de toekomst van de Bitcoin koers.

Belangrijke punten van de Bitcoin MVRV ratio

Als de MVRV ratio boven de 1 is, betekent dit dat investeerders winst maken. Dit kan leiden tot meer verkopen omdat mensen hun winst willen nemen. Als de ratio onder de 1 is, maken de meeste investeerders verlies, wat vaak een teken is dat de markt op een dieptepunt is. Een MVRV ratio van precies 1 betekent dat investeerders gemiddeld gezien quitte spelen.

Waarom de retest van de Bitcoin koers belangrijk is

Op dit moment test de MVRV ratio opnieuw zijn 365-daags Simple Moving Average (SMA). Dit is een belangrijk niveau dat vaak als steunpunt fungeert in opwaartse markten. Zie de onderstaande grafiek van CryptoQuant voor de trend van de afgelopen jaren:

bitcoin mvrv ratio

Sinds het hoogtepunt in maart is de MVRV ratio gedaald door een neerwaartse trend. Maar de ratio is nog steeds rond de 1,8, wat betekent dat veel investeerders nog steeds winst hebben. Dit niveau komt overeen met de 365-daags SMA, een cruciaal steunpunt in eerdere opwaartse trends.

Historisch gezien heeft de 365-daags SMA vaak als steunpunt gediend voor de MVRV ratio tijdens opwaartse trends. Als de ratio onder deze SMA zakt, kan dit een signaal zijn voor een verdere daling. Daarom is de uitkomst van deze retest belangrijk voor de richting van de Bitcoin koers op korte termijn.

De huidige retest van de MVRV ratio van Bitcoin op de 365-daags SMA is een cruciaal moment. Als deze steun houdt, kan dit een opwaartse herstel van de Bitcoin koers stimuleren. Een daling onder dit niveau kan wijzen op verdere neerwaartse trends.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...