Bitcoin koers bij $60.000, websites bitcoin beurzen minder bezocht

385 totale weergaven

Zaterdagochtend Nederlandse tijd schoot de bitcoin koers naar $61.222 om in de loop van de dag weer onder de $60.000 te zakken. De cryptomunt noteert een min van 1,3% met een huidige prijs van 18,848.93USD.

Bitcoin koers onder $60.000

De afgelopen 3 weken heeft de koers moeite gehad om door de grens van $60.000 te breken. Dit gebeurde dit weekend, maar de koers zette niet door. De all time high van $61.782 blijft voorlopig staan. In de onderstaande daggrafiek zien we zelfs nog een dipje onder $58.500 (bron: Cryptocompare).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers bij $60.000, websites bitcoin beurzen minder bezocht

Cointelegraph bericht komt met een heatmap op basis van vraag en aanbod op de Binance (handelspaar BTC-USDT). In het artikel onderscheidt de auteur een aantal belangrijke weerstands - en supportzones.

De conclusie: zolang de koers de support bij $58,387 én daaronder $53,000 houdt, is er feitelijk niets aan de hand. Aan de bovenzijde moet de koers de $61.188 breken, wat zaterdag net niet is gelukt, om een nieuw record neer te zetten boven $61.782.

Bitcoin koers bij $60.000, websites bitcoin beurzen minder bezocht

Dat $58.000 is 'geflipt' van weerstand naar support is volgens de anonieme handelaar Rekt Capital hoopgevend. De bitcoin markt kent vele analisten die anoniem dan wel pseudoniem voorspellingen doen over de prijs.

Technische analyses zijn echter géén voorspellingen, maar een handvat voor de toekomst. Hou daar altijd rekening mee, want een koers is altijd onderhevig aan meerdere factoren (vraag en aanbod, nieuws en aankondigingen, regelgeving etc.)

Raoul Pal, ooit bankier bij Goldman Sachs, maar oprichter van mediaplatform Real Vision, ziet als lange termijn investeerder ook positieve signalen op de chart. Hij zoomt uit en zegt het volgende:

Pakken we een grafiek van CryptoQuant erbij, een bedrijf uit Zuid-Korea dat patronen op de bitcoin blockchain clustert, dan zien we een positief signaal op de miners markt. Deze houden hun munten vast en accumuleren hun bezit. De verkoopwoede van de maanden januari en februari lijkt voorlopig voorbij.

Belangrijk is te volgen wat de miners gaan doen zodra de koers een nieuw record vestigt.

Bitcoin koers bij $60.000, websites bitcoin beurzen minder bezocht

Beurzen trekken minder traffic

In ander nieuws meldt The Block dat de bitcoin beurzen in maart iets minder bezoeken hebben ontvangen dan in februari. De afgelopen 7 maanden was er sprake van groei maand op maand, maar maart breekt met die trend. Historisch gezien is maart ook vaak een mindere maand voor de koers, hoewel in maart 2020 juist sprake was van zeer sterke koersschommelingen.

Maar minder volatiliteit trekt ook minder bezoekers naar de beurzen, waardoor de daling in websiteverkeer is te verklaren.

Bitcoin koers bij $60.000, websites bitcoin beurzen minder bezocht
Lees meer over:
data

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd