Bitcoin koers verwachting in juli: Is dit het moment om te investeren?

12379 totale weergaven
bitcoin koers voorspelling

Voor Bitcoin (BTC) staan er grote veranderingen voor de deur, die niet allemaal positief kunnen uitpakken. Het belangrijkste nieuws en gebeurtenis deze maand is de terugbetaling aan de schuldeisers van Mt. Gox. Mt.Gox was ooit de allergrootste Bitcoin beurs, maar stortte in elkaar na een hack in 2014. Wat betekent dit voor de Bitcoin koers verwachting van juli 2024?

Terugbetaling Mt. Gox: wat gebeurt er met de BTC koers?

Na bijna tien jaar krijgen de schuldeisers eindelijk hun Bitcoin terug. In totaal gaat het om 140.000 BTC, wat ongeveer 9 miljard dollar waard is. Veel van deze mensen zullen hun Bitcoin willen verkopen om winst te maken, wat de Bitcoin koers kan laten dalen.

Minder Bitcoin naar beurzen verplaatst

Er worden de laatste tijd minder Bitcoins naar beurzen verplaatst om te verkopen, wat een goed teken kan zijn. Dit betekent dat mensen hun Bitcoin vasthouden in plaats van te verkopen. Ook miners houden de afgelopen maanden hun Bitcoin vast of kopen zelfs meer. Dit wijst op vertrouwen in de langetermijnwaarde van Bitcoin.

Technische analyse van de Bitcoin koers voorspelling

Bitcoin’s CMF (Chaikin Money Flow) waarde is positief (0.15). Dit betekent dat er meer wordt gekocht dan verkocht. Dit kan wijzen op optimisme over de toekomstige prijs van Bitcoin.

Toch is er ook een lichte daling in de OBV (On-Balance Volume) oscillator. Dit kan betekenen dat er meer verkoopdruk komt. De Accumulation/Distribution-lijn gaat omhoog, wat laat zien dat er nog steeds veel Bitcoin wordt gekocht. Dit is meestal een goed teken.

Bitcoin Juli

De ADX (Average Directional Index) is boven de 50. Dit betekent dat de huidige trend, of die nu omhoog of omlaag gaat, sterk is. Dit is belangrijk, vooral als de markt volatiel wordt door de Mt. Gox terugbetalingen.

De Elder-Ray Index toont fluctuaties in koop- en verkoopkracht. De DPO (Detrended Price Oscillator) blijft meestal boven de nullijn, wat duidt op een kortetermijn-stijging. Maar als het onder nul zakt, kan dat een waarschuwingssignaal zijn.

In juli is er dus een gemengde Bitcoin koers verwachting. De Mt. Gox terugbetalingen kunnen de Bitcoin koers drukken, maar er zijn ook veel positieve tekenen. Mensen blijven Bitcoin kopen en vasthouden, wat op vertrouwen duidt.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd