Bitcoin koers weer boven $47.000, BlockFi lanceert Bitcoin fonds

De Bitcoin (BTC) koers is deze dinsdagavond weer boven de $47.000 geschoten. De afgelopen 24 uur noteert de cryptomunt een plusje van ruim 2% op moment van schrijven. De voorlopige top ligt bij $48.216.

Bitcoin adoptie

Na de plotse stijging door het Tesla nieuws zoeken technisch analisten naar nieuwe support levels, want de cryptomunt verkent historisch terrein. De markt speculeert op het volgende bedrijf dat het voorbeeld van Tesla gaat volgen. De meesten zijn het erover eens dat de cryptocurrency de komende dagen boven de $45.000 om daar een stevige bodem aan te stampen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

?s=20

Een analist van RBC Capital Markets noemt Apple een logische kandidaat. Mediamaker Max Keiser heeft één bron die de naam Oracle noemt, dezelfde bron die hem eerder Tesla tipte.

Het rijtje bedrijven dat (deels) voor Bitcoin kiest als kasreserve, neemt zienderogen toe: Tesla, Grayscale, Square, MicroStrategy, Galaxy Digital en Stone Ridge. Sinds MicroStrategy in augustus 2020 is ingestapt, steeg te koers, merkt on-chain analist Willy Woo op.

Het zwaard snijdt aan twee kanten want zodra het Tesla nieuws brak, profiteert Tesla zowel van een stijgende bitcoin koers als van een stijgende aandelen koers. Het aandeel PayPal is sinds november 2020 met 40% gestegen door hun stap in de bitcoin arena.

Zodra onder beursgenoteerde bedrijven het vertrouwen in Bitcoin, is er geen weg meer terug. Ze zien de asset als een middel zich te wapenen tegen ontwaarding van de dollar.

Tegelijkertijd buitelen de bedrijven aan de aanbodzijde over elkaar heen om het nieuwe geld dat naar de asset toestroomt te faciliteren.

Zo ook de scale up BlockFi uit New Jersey, bekend als platform waar je rente kunt genieten als je daar je BTC stalt.

BlockFi lanceert Bitcoin fonds

Uit een melding bij beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt uit dat hun nieuwe bitcoin trust is opengesteld voor beleggers. Het trust werkt vrijwel hetzelfde als het trust van Grayscale. Inleggers kunnen een aandeel verwerven in het fonds en BlockFi koopt bitcoin op de markt als onderliggende waarde van het fonds.

Je hoeft dus zelf geen bitcoin te kopen of te bewaren en bovendien genieten institutionele beleggers in de VS ook fiscaal voordeel als ze dergelijke aandelen kopen. Voorwaarde is wel dat iemand als geaccrediteerd belegger in Amerika is geregistreerd, waar aan een aantal eisen aan zijn verbonden.

Fidelity Digital Assets, de digitale assetpoot van de gigantische vermogensbeheerder Fidelity, neemt de bewaring van de munten op zich. Coin Metrics levert de index- en prijsgegevens voor de trust, terwijl Grant Thornton optreedt als auditor.

Bedrijven als BlockFi moeten concurreren met marktleider Grayscale, dat inmiddels 649.130 BTC op de balans heeft staan. Een van de concurrentiemogelijkheden zijn de management fees die fondsen rekenen. BlockFi denkt met 1,75% concurrerend te zijn.

CEO Zac Prince verwacht tractie in de markt, mede doordat Tesla in de markt is gestapt zou er meer interesse moeten ontstaan bij andere bedrijven en instituties.

BlockFi heeft de ambitie een neo-bank te worden. In 2020 maakte men 100 miljoen dollar aan winst voor belastingen.

Saillant detail: BlockFi heeft weer een vinger in de pap bij het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Ze hebben daar namelijk een belang van 5% in.

Vorig jaar raakte het platform, dat ook plannen heeft om naar Europa te komen, in ernstige verlegenheid omdat het platform gehackt was, waarbij persoonlijke data van klanten op straat kwamen te liggen.

Ervaren bitcoin bezitters adviseren beginnende bitcoiners om een deel van hun BTC in eigen beheer te bewaren. Dat voorkomt onnodige risico's in het geval de private keys door een derde partij bewaard worden.

Lees meer over:
AppleBlockFikoersprijsTesla

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...