‘Bitcoin maakt onze eigen valuta waardeloos’, volgens Nigeriaanse senator

Nigeria Crypto

De regering van Nigeria heeft een mooi podium gegeven aan Bitcoin (BTC). Nadat de Centrale Bank van Nigeria vorige week een brief uitschreef waarin het banken verbiedt om cryptobeurzen aan te nemen als klant, kwam er een discussie op gang. In de plenaire vergadering over het nieuws vertelde senator Sani Musa bijvoorbeeld dat "Bitcoin de eigen valuta nutteloos en waardeloos maakt."

Bitcoin in Nigeria

Musa is actief voor het Niger East Senatorial District. Hij noemt verschillende oorzaken van het slechte economische beleid en de corruptie in het land. De lokale valuta, de Nigeriaanse naira, heeft het zwaar. Ondertussen neemt de adoptie van Bitcoin in het land toe. Musa merkte op:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"We hebben de cryptocurrency's niet gemaakt en dus kunnen we het ook niet kapot maken. We kunnen ook niet doen alsof het voor ons niet werkt. Men doet er geweldige zaken mee en ze boeken resultaten en Nigeria kan zichzelf niet immuun maken voor dit soort activiteiten."

Maar daarmee was hij nog niet klaar. Bitcoin is superieur aan de lokale valuta, volgens de senator: "Bitcoin maakt de naira bijna helemaal waardeloos en nutteloos."

Hij vervolgt: "De techniek is zo sterk, dat ik niet zou weten welke regulering zou werken. Omdat iets anders dat wij moeten weten is dat Bitcoin onze eigen valuta waardeloos en nutteloos heeft gemaakt."

Nigerian senator says that “Bitcoin has made the Nigerian currency Useless & Valueless.” from r/Bitcoin

Florerend ecosysteem

Andere senatoren lieten tijdens de plenaire vergadering ook hun stem horen en waren tegen het verbod dat de centrale bank op wil leggen. Volgens senator Biodun Olujimi van het kiesdistrict Ekiti South moet het doel van de regulering in Nigeria gericht zijn op het voorkomen van 'schimmige activiteiten'.

Het Nigeriaanse senaat heeft besloten om de gouverneur van het CBN uit te nodigen voor een hoorzitting over deze kwestie. Het opstellen van voorschriften over de cryptomarkt is niet makkelijk, zo blijkt. Want nadat de CNB besloot om regels op te leggen aan lokale handelsplatformen, is er een hele peer-to-peer economie op gang gekomen.

Onder andere Paxful floreert in het Afrikaanse land. Ze openden vorig jaar zelfs meerdere scholen met hun campagne BuiltWithBitcoin. Volgens Google Trends is Nigeria ook een van de landen waar het meest naar de cryptomunt wordt gezocht.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Nigeria