Bitcoin miner Greenidge gaat deze week naar de beurs

Bitcoin mining bedrijf Greenidge gaat nog deze week naar techbeurs Nasdaq.

Collegabedrijf Argo Blockchain ging hen deze week al voor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miner Greenidge

Greenidge is een Amerikaanse mining firma die met vele andere bedrijven concurreert in het vinden van het volgende block op de bitcoin blockchain.

Elk block levert 6,25 BTC op, een slordige 287.500 dollar tegen de huidige koers.

Amerikaanse bedrijven ruiken hun kans nu hun collega's uit China nog druk zijn om (gedeeltes van) hun machinecomplex te verhuizen naar andere oorden zoals Amerika, Kazachstan en Latijns-Amerika.

Een beursgang is een manier om geld op te halen in de markt. Greenidge doet dat door middel van een fusie met support.com, een toeleverancier binnen de mining sector.

Na de fusie is Support.com Inc een volledige dochter van Greenidge Generation Holdings Inc. De handelsticker wordt GREE.

De fusie moet vandaag afgerond zijn en morgen 15 september is de officiële beursgang als alles goed gaat.

Onderdeel van de deal is dat Support.com 33 miljoen dollar in cash in het fusiebedrijf inbrengt.

Groene mining

Greenidge is een voorstander van het gebruik van duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zon en wind voor haar stroomconsumptie.

Ze willen zo min mogelijk CO2-uitstoot genereren met hun mining centrales in de staten New York en South Carolina.

Argo Blockchain

Greenidge is niet de enige die de stap maakt naar Nasdaq. De aandelen van Argo Blockchain, al genoteerd aan de London Stock Exchange, zijn nu ook te koop via de Nasdaq onder de ticker ARBK.

Ze doen dat tegen een geschatte bedrijfswaardering van 745 miljoen dollar (631 miljoen euro).

Een van de nieuwe wapenfeiten is een nieuw miningcomplex in Texas met een capaciteit van 200 megawatt.

Voor de bouw zijn ze een lening van 25 miljoen dollar aangegaan met Galaxy Digital, het investeringsfonds van Mike Novogratz.

In deze video legt CEO Peter Wall uit hoe die deal in Texas tot stand kwam.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.