“Geen nieuwe all-time high voor bitcoin dit jaar”

Arthur Hayes, de voormalige CEO van Bitmex, voorspelt dat bitcoin dit jaar geen nieuwe all-time highs gaat bereiken. Hij is echter een stuk optimistischer over 2024. “Ik denk niet dat we dit jaar tot $70.000 komen, ik denk dat we volgend jaar die grens overschrijden, dan krijgen we de blow off top en dan is het Armageddon,” aldus Hayes in de What Bitcoin Did-podcast van Peter McCormack. Hij wijst op het halving event van april/mei 2024 als de belangrijkste drijver achter deze hogere prijs.

Wat bedoelt de man met Armageddon? In zijn ogen komen er belangrijke maatschappelijke verschuivingen aan, waarbij hij een nieuwe ‘grote’ oorlog niet uitsluit. Het voortdurend beleid van kwantitatieve versoepeling, hogere schuldenplafonds en de groeiende kloof tussen arm en rijk en de daaruit volgende sociale onrust zijn de brandstof voor dit (doem) scenario.

““Het hoeft niet te eenvoudig te zijn, we hebben gewoon deze situatie, we hebben deze tijdbom van te veel geld, geen vertrouwen en mensen die proberen zichzelf in leven te houden,” zegt Hayes onder meer. Hij voegt eraan toe dat bitcoin ook in dit scenario zou dalen.

Over de Amerikaanse schuldplafond zegt Hayes dat het zal worden opgelost na het nodige politieke getouwtrek. Maar hij ziet ook dat een akkoord kan leiden tot meer koersschommelingen, iets wat zondag ook is ingezet.

“Met de bankencrisis – en je hebt de federale overheid die biljoenen dollars aan schulden uitgeeft omdat ze zichzelf moeten financieren, leidt dat tot een tijdbom, die in Q3/Q4 van dit jaar zal exploderen. Daarom denk ik uiteindelijk dat het heel goed zou kunnen zijn voor bitcoin. Het zal behoorlijk volatiel zijn aan zowel de boven- en onderkant,” zegt hij.

Diverse commentatoren doen hun zegje over bitcoin. Ook PlanB verwacht een “koersexplosie”, terwijl Raoul Pal een “duidelijke bulltrend” ziet, tegelijkertijd is er veel onzekerheid, en verwacht de markt een renteverhoging in de maand juni.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersmarkt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...