Het is echt tijd voor Bitcoin (BTC) om te stijgen, zegt Tone Vays, dit is zijn target

Tone Vays heeft er alle geloof in dat bitcoin (BTC) de opwaartse trend weer gaat oppakken na weken van consolidatie. Hoopgevend is dat de cryptomunt onlangs de $28.000 heeft gebroken. De voorlopige schuldendeal in Amerika heeft positief effect op de markten.

Volgens de New Yorker bevindt bitcoin zich momenteel in een “buy-the-dip situatie”, maar hij ziet liever dat bitcoin nog meer tekenen van kracht gaat vertonen. Volgens de analist is het vooruitzicht van bitcoin veel verbeterd als het erin slaagt om $30.000 als weerstand te doorbreken.

"Het is echt tijd voor bitcoin om te stijgen. Vanuit een wekelijks perspectief is er echter echt niet genoeg bullishness… Maar je weet hoe ik waarde hecht aan koersuitbraken en nieuwe all time highs".

Vays gaat verder met te zeggen dat bitcoin waarschijnlijk een nieuw jaarlijkse all-time high zal bereiken zodra de koers boven de $30.000 reikt.

“We hebben nog een beetje tijd op de weekgrafiek voordat we een nieuw hoogtepunt bereiken. We hebben nog een paar duizend nodig om te gaan. We moeten $30.000 doorbreken, we moeten de Lucid SAR omdraaien, en dan gaan we hier weerstand ondervinden op $34.000. Dus op dit moment is $34.000 mijn weerstand, en we zouden hoger moeten versnellen boven $30.000.”

De Lucid SAR is een directionele trendindicator die een variatie is van de parabolische SAR. Het combineert prijs en tijd om trends te berekenen en instap- en uitstappunten te vinden.

Op moment van schrijven staat bitcoin rond de $28.000. Op 10 april was er sprake van een jaarlijkse all-time high met $31.099 op de Bitstamp grafiek.

Wat zeggen andere analisten? Volgens Michaël van de Poppe moet de koers minstens boven de $27.200 de komende week om in bullish vaarwater te geraken.

Volgens Moustache is het tijd om de bearmarkt achter ons te laten, dat baseert hij op een paar technische indicatoren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersmarkt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...