Bitcoin prijs stijgt naar $28.000, wat zeggen de analisten?

Bitcoin en aandelen zijn weer aan het stijgen omdat er in Amerika een mogelijke deal is gereikt over een nieuw schuldenplafond. Bitcoin tikte op Bitstamp de $28.452 aan en hangt nu rond de $28.000. Wat zeggen de analisten?

De Verenigde Staten proberen een rampzalig scenario af te wenden nadat het Witte Huis en de Republikeinen van het Huis afgelopen weekend een voorlopig akkoord hebben bereikt over een nieuwe schuldendeal. We zien dat de cryptomarkt over de volle breedte zich herstelt. Na deze hoogstwaarschijnlijke deal richten handelen hun aandacht op de renteverhogingen van de Federal Reserve. Recente macrocijfers verhogen de kans op een renteverhoging, op 14 juni is de volgende FOMC vergadering waarbij het rentecijfer bekend wordt gemaakt.

Volgens de CME FedWatch Tool is de kans naar 64% dat er een verhoging gaat plaatsvinden. Dat betekent dus een krapper beleid en dat is meestal geen goed nieuws voor bitcoin en tech.

Bitcoin koersanalyse

Wat zeggen de analisten? Allereerst de analyse van Cointelegraph. Bitcoin heeft de bovenliggende weerstandszone bereikt tussen het 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde ($27.146) en de steunlijn van de symmetrische driehoek. Deze zone biedt de arena voor een stevig gevecht tussen de bulls en de bears.

Bitcoin daggrafiek, bron: Cointelegraph
Bitcoin daggrafiek, bron: Cointelegraph

Als de prijs vanuit deze zone daalt, gaan de bears een nieuwe poging doen om de prijs naar het supportlevel van $25.250 te brengen. Van de bulls wordt verwacht dat ze de zone tussen $ 25.250 en $ 24.000 met alle macht verdedigen, omdat een daling eronder de verkoop versnelt. Dan gaat de koers mogelijk zelfs $20.000 weer opzoeken.

Anderzijds, als kopers deze zone overwinnen en de prijs terug in de driehoek duwen, suggereert dit een sterke aankoop van dips. Dat vergroot de kans op een breuk boven de weerstandslijn van de driehoek. Bitcoin kan dan stijgen tot $31.000.

Bitcoin 4-uursgrafiek, bron: Cointelegraph
Bitcoin 4-uursgrafiek, bron: Cointelegraph

De bovenstaande 4-uursgrafiek laat zien dat bitcoin handelt binnen een dalend kanaalpatroon en dat de bears de weerstandslijn proberen te verdedigen. Als de prijs daalt vanaf het huidige niveau, maar terugkaatst van de 20-EMA, geeft dit aan dat er dips worden gekocht.

De bulls zullen dan opnieuw proberen de prijs boven het kanaal te duwen. Als ze daarin slagen, kan het paar een opwaartse beweging beginnen naar $28.400. Anderzijds, een breuk onder de voortschrijdende gemiddelden suggereert dat het paar nog langer in dit channel blijft.

Wat zeggen andere analisten? CrediBULL Crypto ziet dat de shortposities van de bears zijn gesqueezed. Volgens Coinglass zijn er 129 miljoen dollar aan cryptoderivaten de afgelopen 24 uur in rook opgegaan.

Wat zegt Matthwe Hyland? Hij ziet een uitbraak boven de dagelijkse RSI-indicator, een positief signaal voor de koers. Het breken van $28.200 is een sterk bullish signaal, wat inmiddels ook gebeurd is.

CryptoBirb ziet dat het head & shoulders patroon voor de bears niet heeft uitgespeeld, en dat is juist gunstig voor de bulls in dit geval.

Per 1 juni start in Hongkong de cryptohandel voor particulieren, dat kan mogelijk een boost geven aan de cryptosector. Tegelijkertijd blijft de macro-omgeving zeer onzeker.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...