Bitcoin miners in Venezuela halen opgelucht adem na uitsluiting van energienetwerk

Een groep Venezolaanse bitcoin miners mogen binnenkort weer gebruik maken van het stroomnetwerk. Eerder werden ze afgesloten van het netwerk voor hun activiteiten op het bitcoin netwerk.

Asonacrip, de nationale Cryptocurrency Vereniging, ging in gesprek met verschillende politici en laten weten dat de miners binnenkort weer gebruik mogen maken van de elektriciteitsnetwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In veel landen zijn de regels rondom bitcoin mining nogal vaag. Je hebt geen toestemming nodig om de meeste hardware aan het stroomnetwerk aan te sluiten, maar voor miners gelden (vaak) andere regels. En dat kan voor problemen zorgen, net als bij deze miners.

Gesprekken

Na een gesprek met Joselit Ramirez, onderdeel van de lokale toezichthouder op cryptocurrency's, geeft aan dat ze de regels gaan aanpassen om dit soort zaken te voorkomen. Lokale autoriteiten kunnen een aantal bezoekjes verwachten om dit op orde te brengen.

De miners waren niet bezig met een kleinschalige operatie, maar maakte gebruik van een industrieel park. Volgens Asonacrip doen ze daar niemand kwaad en brengen ze geen schade toe aan het netwerk.

Het is onduidelijk wat dan wél de precieze reden was voor het afsluiten van hun elektriciteit. Het heeft hoogstwaarschijnlijk wel te maken met het hoge energiegebruik van deze onderneming.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVenezuela

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...