‘Bitcoin oplossing voor centrale banken. Idioot dat ik niet eerder instapte’ aldus miljardair

Terwijl de miljardairs van de wereld in Bitcoin stappen, zijn het deze zelfde investeerders die hun mening aan het vormen zijn over de cryptomarkt. Zo ook Stanley Druckenmiller.

Hij vertelt waarom hij initieel slechts $20 miljoen in bitcoin (BTC) investeerde, terwijl hij sceptisch is over Ether en doet liever alsof Dogecoin (DOGE) helemaal niet bestaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin als oplossing

Het is al langer bekend dat miljardair Druckenmiller bitcoin heeft. November vorig jaar kwam de Amerikaan openlijk uit voor zijn bitcoin-bezit. De investeerder volgde de cryptomunt al langer, zo blijkt:

"Terwijl Bitcoin van ongeveer $50 tot $17.000 (hij doelt op de prijs in 2017, red.) steeg, zat ik er verbijsterd naar te kijken. Telkens wilde ik het kopen. Het ging omhoog en hoewel ik er niet veel over nadacht, kon ik het gewoon niet uitstaan ​​​​dat het omhoog ging en ik het niet bezat."

Druckenmiller deed deze uitspraken eerder deze week in een interview met The Hustle. Een paar jaar geleden noemde hij bitcoin nog "een oplossing dat op zoek is naar een probleem".

Z'n mening is nu wel veranderd. Hij vertelt dat zijn kijk op Bitcoin is geëvolueerd dankzij een aantal gebeurtenissen.

Ten eerste is hem nu duidelijk welk probleem Bitcoin wil oplossen: centrale banken.

"Ik kwam op een gegeven moment achter het probleem toen de CARES Act (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act van $2,2 biljoen, red.) werd bedacht en voorzitter Powell allerlei grenzen begon te overschrijden van wat de Federal Reserve wel en niet zou moeten doen.

Het probleem was dat Jay Powell en de centrale bankiers vanuit de hele wereld helemaal los gingen. Het maakte fiatgeld nog twijfelachtiger dan het al was toen ik nog goud had."

Miljardairs-vriendjes

Uiteindelijk had Druckenmiller al die tijd nooit bitcoin aangehouden, terwijl de prijs van dus steeg van $50 naar $17.000. Ik voelde mij "als een idioot", zo vertelt hij.

Op een gegeven moment belde mede miljardair Paul Tudor Jones op en zei: "Weet je dat toen Bitcoin van $17.000 naar $3.000 ging, en dat 86% van de mensen die het bezaten voor $17.000 het nooit verkocht?"

Dit was voor Druckenmiller een eye-opener.

'Dit was voor mij iets enorms. Er speelde duidelijk iets met een eindige voorraad en 86% van de eigenaren zijn religieuze fanatici. Ik bedoel, wie houdt in godsnaam iets vast dat van $17.000 tot $3.000 daalt? En het blijkt dat geen van de 86% het heeft verkocht."

Dít in combinatie met de gekte rondom centrale banken was voor de miljardair de druppel. Hij besloot $100 miljoen aan bitcoin te kopen voor een prijs van ongeveer $6.200. Maar hij liep tegen een problemen aan. Het kostte hem namelijk twee weken om de eerste $20 miljoen in te ruilen.

"Ik was een idioot en ben gestopt met het te kopen. En voor ik het wist handelde Bitcoin rond de $36.000."

Hij is niet per se fan van Ethereum en andere cryptomunten: "Het zal heel, heel moeilijk zijn om Bitcoin te verslaan als de ultieme spaarmiddel." Hij waardeert de smart contracts, maar is sceptisch over de positie van de tweede grootste cryptovaluta. “Het doet me een beetje denken aan MySpace voor Facebook."

Over Dogecoin is hij nog stelliger: "Ik doe alsof het niet bestaat."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
goud