Bitcoin populair in Australië: 17% van inwoners heeft BTC of andere cryptovaluta

Een nieuw rapport van Finder concludeert dat één op de zes Australiërs cryptocurrency’s heeft. De resultaten komen uit een steekproef van hun ‘Consumer Sentiment Tracker’. Ze analyseren trends onder de Aussies en hun koopgedrag.

Bitcoin in Australië

Wat opvalt is dat er twee keer zo veel mannen zijn die cryptocurrency vergeleken met vrouwen. Het percentage vrouwen dat crypto bezit is echter wel gestegen van 7% in januari tot 11% in juni.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarentegen is het percentage mannen dat beweert cryptovaluta te bezitten, gedaald van 29% naar 23%. In totaal bezit ongeveer 17% van de Australiërs cryptovaluta. 13% wil daarnaast het komende jaar aankopen doen.

Bitcoin populair in Australië: 17% van inwoners heeft BTC of andere cryptovaluta

Via dit soort onderzoeken, komen ze er ook achter waarom mensen investeren in digitale activa. Voornamelijk de waarde, diversificatie en FOMO spelen een rol.

Bovendien ontdekte Finder eerder dit jaar al dat 56% van de Australiërs geloofde dat Tesla-topman Elon Musk de uitvinder is van Bitcoin.

‘Diversificatie’

Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency gebleken. Het is in bezit van 9% van de Australische crypto-investeerders. De grootste cryptovaluta wordt gevolgd door Ethereum (ETH) met 8%, Dogecoin (DOGE) met 5% en Bitcoin Cash (BCH) met 4%.

Daarnaast heeft 31% van de Gen-Z’s uit het land cryptocurrency’s. Dit is de groep mensen die jonger is dan 24 jaar. Het aantal mensen dat digitale valuta bezit, is echter onder andere generaties afgenomen.

Bitcoin populair in Australië: 17% van inwoners heeft BTC of andere cryptovaluta

Crypto-specialist James Edwards van Finder reageert als volgt op de conclusies:

“Veel Aussies hebben nu veel duidelijker de voordelen die cryptocurrencies in kaart, zoals Bitcoin als een hedge tegen fiat-valuta en inflatie, plus de mogelijkheid om rente op activa te verdienen via zaken als stablecoins en DeFi op Ethereum.”

Sociale media zijn volgens het onderzoek een drijvende kracht zijn achter de opkomst van cryptocurrency’s. Meer dan de helft van de Australiërs (52%) haalt het hun nieuws van sociale media haalt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AustraliëBitcoin nieuws