Bitcoin staat al 1 jaar boven de prijs van $10.000

Bitcoin (BTC) staat al een jaar boven de grens van $10.000. De prijs van bitcoin staat op het moment van schrijven rond $48.000.

Een aantal belangrijke data voor de bitcoin koers van het de afgelopen maanden op een rij:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

  • Op 9 september schoot de prijs nog even onder de grens van $10.000, om daar al een jaar niet meer terug te keren
  • Op 17 december 2020 schoot de prijs boven $20.000 uit
  • $30.000 kwam al op 3 januari 2021 voorbij
  • 9 januari bereikte de prijs van BTC voor het eerst $40.000
  • 18 februari was het de beurt aan $50.000
  • 14 april brak de koers van BTC door $60.000

Bitcoin zakte op 13 mei 2021 onder de grens van $50.000 na een daling vanaf het hoogtepunt op $64.840 (op 14 april).

Stand van zaken

De wereld van bitcoin bestaat tegenwoordig uit miljoenen spelers. Van particuliere kleine investeerders tot hedgefondsen met honderden miljoenen dollars aan budget en van een land als El Salvador tot aan commerciële banken als Godman Sachs, iedereen heeft eigen belangen in deze markt.

Dat zorgt voor een constant getouwtrek tussen alle deelnemers in het ecosysteem. Het is daarom interessant om naar datapunten te kijken om te zien wat er momenteel bij bitcoin aan de hand is.

Volgens analist Will Clemente komen steeds meer bitcoin bij lange termijn investeerders terecht. Steeds meer BTC blijft langer dan 9 maanden stil staan, terwijl de liquide bitcoin bij cryptobeurzen langzaam maar zeker afneemt.

Een ander interessant punt is de hashrate. In 2021 vluchtte miners massaal uit China door een verandering van aanpak van het lokale regime: mining hardware moest offline worden gehaald. Het is simpelweg niet mogelijk om momenteel op grote schaal bitcoin te minen in China.

Dat zorgde voor een enorme daling van de computerkracht dat gemoeid is met het minen van BTC. Langzaam maar zeker groeit de hashrate nu weer naar oudere niveau's. Dat is een teken dat men het nog steeds interessant vindt om bitcoin te minen, ook als dat niet in China kan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...