Bitcoin stevent af op laagste maandsluiting in 20 maanden

De prijs van bitcoin (BTC) schommelt rond de grens van $20.000. Sinds de recordprijs van $69.000 in 2021 is de koers flink gedaald. Met een beetje pech zien we de laagste maandsluiting voor bitcoin in 20 maanden tijd.

Bitcoin stevent af op laagste maandsluiting in 20 maanden
Bitcoin koersverloop de afgelopen jaren

Daling onder $20.000

Bitcoin tikte in 2020 voor het eerst de grens van $20.000 aan. Inmiddels zitten we alweer maanden in de buurt van deze prijs. Na relatief hoge pieken zitten we nu weer op hetzelfde niveau als 2 jaar geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Jerome Powell gaf aan dat hij voorlopig geen losser beleid wil gaan voeren met de Federal Reserve. Dat zorgde voor onrust in financiële markten. Er was (blijkbaar) een hoop op een ander bericht.

Er lijkt voorlopig nog weinig positiefs te vinden. Tegelijkertijd is een prijsbeweging van bitcoin vaak ook simpelweg niet te voorspellen. Groot nieuws (goed of slecht) kan zorgen voor een reactie. Dat geldt voor elke markt, maar zeker voor een open netwerk als bitcoin. Mensen kunnen relatief snel een beslissing nemen. Bitcoin is immers wereldwijd te kopen en verkopen.

Activiteit

Er wordt weer wat meer bitcoin verstuurd dan in de afgelopen periode. Volgens data van Glassnode werd er ruim 1,9 miljoen aan BTC verplaatste in een periode van 1 maand en 3 maanden. Dit aantal is het hoogste punt in 13 maanden.

Dit zegt overigens niets over het kopen of verkopen. We zien vaak meer activiteit op het netwerk bij grote prijsbewegingen. Maar je kunt bitcoin ook om andere redenen versturen natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van je wallet/UTXO's.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...