“Bitcoin vast in neerwaartse trend, maar drietal ontwikkelingen zijn extreem bullish”

De bitcoin koers van 20.000 dollar fungeert al maanden niet meer als betrouwbare steun, de verwachting van 100.000 dollar is niet uitgekomen en de volgende halving laat nog ruim 560 dagen op zich wachten. De beren hebben bitcoin al maanden in een houdgreep en de Federal Reserve gooit met renteverhogingen olie op het vuur. Ondanks die uitdagingen, ziet Charles Edwards van Capriole Fund voldoende redenen om bullish te zijn over bitcoin.

Bitcoin is ondergewaardeerd

Het is goed om hierbij te vermelden dat Charles Edwards over het algemeen altijd bullish is over bitcoin, maar hij doet zijn uitspraken nooit zonder deze met data te onderbouwen. "Ik zie ongelooflijke veel 'diepe waarde' die vooral voortkomt uit een trio van ontwikkelingen die momenteel extreem bullish zijn. Eén daarvan is de timing van de cyclus, waar bitcoin als je naar de geschiedenis kijkt altijd zijn bodem vindt in het tweede of derde jaar na de halving", aldus Charles Edwards in een Twitter Spaces van Cointelegraph.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tweede reden om bullish te zijn is dat we op ongeveer 90 procent zitten van de dalingen die normaal gesproken voorkomen tijdens bearmarkten. "Het is duidelijk dat we nog verder kunnen zakken, maar op zichzelf is dit al een goed waardesignaal", zoals Charles Edwards dat zelf omschrijft.

Als derde haalt de fondsmanager vrijwel alle on-chain indicatoren aan. "Of we het nu hebben over de Mayer Multiple, de Puell Multiple, de NVT of Dormany, ze staan allemaal op een niveau dat slechts éénmaal per vier jaar voorkomt. Zelf zie ik dit als een kans die slechts één keer per cyclus voorkomt", aldus Charles Edwards. Als de oprichter van Capriole Fund in zijn eigen woorden gelooft, dan is hij nu dus flink aan het inkopen.

Impact macro-economie op volgende halving

De timing van de vorige halving was volgens Charles Edwards perfect. Sinds 2018 zijn er immers meer Amerikaanse dollars geprint dan er daarvoor überhaupt in omloop waren. "Ik denk dat de vorige halving een succes was, omdat het bitcoin naar voren schoof als één van de hardste assets ter wereld in een periode van ongeëvenaarde geldprinterij. We hebben in die periode ook veel investeringslegende's als Druckenmiller gezien die ingestapt zijn", zo spreekt Edwards over de vorige halving.

Volgens de investeerder is de cyclische koersontwikkeling van bitcoin omtrent de halvings nog niet voorbij. Hoewel hij ook constateert dat het gewicht van de halvings iedere keer afneemt, heeft het volgens hem nog altijd impact op de koers. Op zich is dat logisch, gezien de toevoer van nieuwe bitcoin na een halving simpelweg halveert. Er valt plotseling een deel van het aanbod weg, dat heeft onvermijdelijk een effect op de koers.

Charles Edwards ziet dus geen reden om het halving-narratief overboord te gooien in tijden van economische rampspoed. Natuurlijk hebben die ontwikkelingen een impact op de koers en gaat bitcoin waarschijnlijk voor het eerst in zijn levenscyclus een wereldwijde recessie in, maar dat betekent niet dat het halveren van de inflatie geen positief effect op de koers meer heeft.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....