Bitcoin weggeven tijdens Kerst? Het kan nu met de Cash App

Bitcoin weggeven tijdens Kerst? Het kan nu met de Cash App

Amerikanen kunnen via de Cash App nu een beetje bitcoin schenken tijdens de feestdagen. Dat maakt Block, voorheen Square, bekend op Twitter.

Ze kiezen een zeer laagdrempelige benadering, want je hoeft zelfs geen bitcoin te bezitten om een beetje bitcoin te doneren. Block regelt op de achtergrond dat je dollars automatisch worden omgezet in satoshi's, een betaaleenheid van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar eigen zeggen heeft de Cash App nu 40 miljoen actieve gebruikers per maand. Klanten kunnen handelen in aandelen, edelmetalen en cryptocurrency's, maar het is vooral een betaalverwerker die concurreert met Apple Pay, Google Pay en Venmo (onderdeel van PayPal).

Kinderen vanaf 13 jaar kunnen zelfs gebruik maken van de app.

Het fenomeen is niet nieuw, want ook klanten van PayPal en Coinbase kunnen beetjes bitcoin uitsturen naar familie, vrienden en collega's.

En voor de meer gevorderden kun je door middel van laagdrempelige wallets zoals Blue Wallet en Muun ook zelf sats sturen, maar daarvoor moet je eerst een balans in bitcoin hebben.

Bekende Amerikanen

Cash App weet diverse bekende Amerikanen aan zich te binden, zoals de rapper Fat Joe, die deze nieuwe functionaliteit aan zijn ruim 923.000 Twitter-volgers promoot.

Ook NFL-ster Aaron Rodgers had onlangs een giveaway van 1 miljoen dollar in bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin cash app

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties