Whale verplaatst $1,9 miljard aan bitcoin voor $3,50

Een onbekende whale heeft 44.612 bitcoin over het netwerk verschoven. Omgerekend gaat het om een bedrag van $1,89 miljard dollar.

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een whale is een pseudonieme entiteit die de beschikking heeft over minstens 1.000 bitcoin.

Achter een entiteit kan van alles schuilgaan. Een rijk individu of een groepje investeerders. Maar ook een beurs of custodians zijn logische 'usual suspects'.

Wie er achter de ontvangende wallet zit, is onbekend. Wel plaatst deze transactie het adres gelijk in de top 14 van grootst gevulde adressen.

Het bitcoin netwerk laat zich wederom van zijn beste kant zien. Want de gebruiker betaalde slechts 3,5 dollar om dit vermogen on-chain te verplaatsen. Nog opmerkelijker: de verzender deed géén test verzending. Opmerkelijk gezien de omvang van het bedrag.

Op sociale media zoals Reddit en Twitter is er de nodige speculatie welke entiteit er achter de wallet schuilgaat.

De Chinese journalist WuBlockchain maakt er ook melding van op zijn account.

Het is in ieder geval iemand die een nieuwe wallet heeft aangemaakt, dat kan een beurs zijn of bijvoorbeeld een beleggingsfonds.

De afgelopen weken zijn whales na het prijsherstel boven de $40.000 weer actiever geworden.

Momenteel zijn de beursbalansen op het laagste niveau in drie jaar tijd. Dat betekent dat de liquide voorraad btc afneemt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...