Bitcoin koers stijgt terwijl er 168.000 bitcoin van beurzen verdwijnt

Bitcoin koers stijgt terwijl er 168.000 bitcoin van beurzen verdwijnt

De bitcoin koers maakte op 13 mei een enorme comeback nadat de bull instapten om het weer even van de bears over te nemen. De koers dipte kortstondig onder de 24.000 dollar, maar staat inmiddels weer boven de 30.000 dollar. We kunnen echter niet zeggen dat de onzekerheid helemaal uit de markt is, aangezien het macro-economische plaatje nog grotendeels hetzelfde is.

Volatiele tijden voor bitcoin

Nadat de koers van 24.000 dollar vluchtig werd gekust door bitcoin besloten de bulls om het heft weer in handen te nemen. Tijdens de explosieve stijging van bitcoin verliet ook een recordaantal bitcoin de grote beurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het ging om een totaal van 168.000 bitcoin, die momenteel goed zijn voor een waarde van meer dan 5 miljard dollar. Op 11 en 12 mei alleen al ging het aantal bitcoin op de 21 grootste platformen ter wereld met 24.335 naar beneden volgens de gegevens van CryptoQuant.

De totale uitstroom was een stuk groter, maar netto verlieten dus meer dan 20.000 bitcoin de beurzen. Naast de enorme uitstroom van 168.000 bitcoin waren de instromen ook groot vanwege de paniek over het instorten van het Terra-ecosysteem.

De UST-stablecoin, die heel kort werd 'gedekt' door bitcoin, verloor zijn koppeling met de dollar en dat zorgde over de hele markt voor een enorme catastrofe. Ook bitcoin is wat dat betreft niet aan de malaise ontkomen, want de Luna Foundation Guard dumpte alle bitcoin die ze hadden in een poging de koppeling met de dollar te herstellen.

Behoort een koers van 14.000 dollar tot de mogelijkheden?

Terwijl de stof van het Terra debacle nog langzaam neerdaalt en de rust in de markt terug lijkt te keren is niet iedereen ervan overtuigd dat we het ergste achter de rug hebben. Het "officiële Bitcoin-twitteraccount" schreef namelijk over de mogelijkheid van een dump van 80 procent van de all-time high.

"De all-time high van bitcoin is 68.990 dollar en een daling van 80 procent vanaf dat punt brengt ons tot 13.798 dollar. 27.000 dollar is de helft van die weg. Dit is Bitcoin. Wees voorbereid." Aldus het "Bitcoin-twitteraccount" over de mogelijkheid van een verdere koersval.

Interessant is dat MicroStrategy aangeeft de bitcoin koers te ondersteunen als deze richting de 21.000 dollar zou zakken. De komende weken worden hoe dan ook interessant voor bitcoin. De macro-economische storm is nog niet voorbij en het sentiment is de markt is om te snijden.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties