Bitcoinbedrijven richten nieuwe lobbyclub op in VS

Bitcoinbedrijven in de Verenigde Staten slaan de handen ineen om bitcoin te helpen. Sats Center is een nieuw non-profitorganisatie die zich richt op het promoten van bitcoin. Het is de bedoeling dat de organisatie les gaat geven over bitcoin en de innovatie er achter.

Niet alleen aan willekeurige mensen, maar ook politici, regelgevers en andere organisaties kunnen bij Sats Center terecht. Dat meldt de nieuwe lobbyclub in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sats Center

Sats Center is opnieuw een poging vanuit de bitcoinindustrie om gezamenlijk op te trekken. Steeds meer bedrijven die iets met cryptocurrency doen proberen wereldwijd invloed te krijgen. Iets wat goed is voor een bedrijf als Coinbase, is niet altijd in het belang van bitcoiners.

De organisatie bestaat uit verschillende partijen. Een aantal namen op een rijtje:

 • BitcoinMagazine.com
 • Bit Block Boom
 • Bitrefill
 • Casa
 • Compass Mining
 • Core Scientific
 • Marathon
 • Riot Blockchain
 • River Financial
 • Swan Bitcoin

Het is een lijst met namen met veel verschillende soorten bedrijven. Van media tot aan miners en van brokers tot aan conferenties.

“Sats Center zal zich voornamelijk richten op het staats- en lokale niveau, het opvullen van kennishiaten over Bitcoin en de kansen die het kan bieden aan gemeenschappen. De organisatie zal ook een omgeving creëren voor de innovatieve open-sourceindustrie om contact te leggen met regelgevers en gemeenschapsleiders.”

Lobbyen

Bitcoin is inmiddels regelmatig onderwerp van gesprek in de Verenigde Staten. Toch valt het vaak op dat politici en beleidsmakers niet precies lijken te weten wat bitcoin is en wat voor waarde het kan hebben als peer-to-peer geld. Uiteraard zijn er ook bedrijven, organisaties, beleidsmakers en politici die wél weten wat bitcoin is maar er gewoon niets in zien.

Sats Center hoopt een positieve bijdragen te leveren aan de gesprekken rondom ‘digital assests’. De non-profitorganisatie zegt dat het een toekomst voor ogen heeft waarin Bitcoin wordt gebruikt om handel, toegang tot financiële diensten en individuele economische soevereiniteit mogelijk te maken. Om dat te bereiken wil Sats Center een groep opbouwen van onderwijzers, supporters en voorstanders die samenwerken om mensen te informeren en die toekomst op te bouwen.

Sat Center moet een organisatie worden waar mensen naar toe kunnen gaan om meer te leren over bitcoin, zonder gelijk in allerlei andere zaken te worden meegetrokken zoals NFT’s, DeFi en andere buzzwords. Of dat gaat lukken is de vraag. Dit is zeker niet de non-profit die dit probeert.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

  Door: Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...