Bitcoinbeurs Coinbase gaf $800.000 uit aan lobbyen in Amerika

De grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase is druk aan het lobbyen. Het bedrijf gaf $800.000 uit in het derde kwartaal van 2021 om de politici in Washington te beïnvloeden.

Volgens The Block heeft Coinbase onder andere hun interne lobbygroep nieuw leven in geblazen. Het handelsplatform is de grootste van de Verenigde Staten en is tegenwoordig ook beursgenoteerd. Het is Amerika gebruikelijk om (openlijk) met lobbyisten in zee te gaan om politici jouw kant op te krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lobbyen

Het idee van lobbyen is simpel: je geeft iemand geld om jouw belangen te behartigen en de politiek een bepaalde kant op te drukken. Coinbase heeft verschillende bedrijven en organisaties die zij hiervoor gebruiken.

Een bedrag van $800.000 in totaal is erg laag in vergelijking met andere industrieën. Maar Coinbase vindt het noodzakelijk dat ze ook in het politieke hart van Amerika aanwezig zijn. De regels rondom bitcoin en cryptocurrency’s staat nog niet vast in Amerika (of waar dan ook).

De vraag is hoeveel invloed je kunt uitoefenen met dit soort relatief kleine budgetten.

Een woordvoerder van Coinbase geeft uitleg: ”Met name 2021 heeft aangetoond dat de crypto-economie exponentieel groeit in de Verenigde Staten en dat het Amerikaanse volk. Onze aanwezigheid op het gebied van openbaar beleid in Washington groeit.”

Naast de directe kosten aan adviesbureau’s en andere organisaties heeft Coinbase ook intern full-time medewerkers die zich hier mee bezig houden.

Bitcoin in Amerika

Op landelijk niveau is het nog onduidelijk waar de Verenigde Staten qua regelgeving naar toe gaat voor deze industrie. Op het niveau van staten is er echter iets interessants aan de hand. De ontwikkelingen gaan door. Hoe meer Amerikaanse bedrijven en invloedrijke personen in aanraking komen met bitcoin, hoe moeilijker het is om de industrie op landelijk niveau te reguleren.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...