Bitcoiners zien in Twitter-baas hun toekomstige president

Podcaster en investeerder Anthony Pompliano liet gisteren middels een Tweet weten dat hij verwacht dat er binnen afzienbare tijd een bitcoiner president van de Verenigde Staten is.

Eén van zijn volgers op het platform zag Jack Dorsey als de ideale kandidaat voor die job. "Jack lijkt zich langzaam maar zeker naar die positie te bewegen."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dorsey niet geïnteresseerd in presidentschap

Het duurde echter niet lang voordat de miljardair op de berichten reageerde door te stellen dat bitcoin geen presidenten nodig heeft. Steeds meer lijkt Dorsey richting de idealen van bitcoin toe te bewegen.

Wellicht dat hij de idealen al langer geadopteerd had, maar dat hij vanwege zijn positie van CEO binnen zowel Twitter als Square niet de ruimte had om die gedachten te etaleren.

Nu lijkt daar langzaam maar zeker verandering in te komen en laat Dorsey zich steeds meer horen over bitcoin. Eerder noemde hij bitcoin al het meest belangrijke project waar hij in zijn leven aan werkt.

Pompliano liet Dorsey weten het met hem eens te zijn: "Bitcoin heeft geen presidenten nodig, maar presidenten hebben wel bitcoin nodig." Een uitspraak waar wij ons uiteraard alleen maar bij kunnen aansluiten.

Kritiek op wetgevingsproces Verenigde Staten

De manier waarop de 'crypto-wetgeving' even snel in een wetsvoorstel met betrekking tot infrastructuur is gefietst heeft veel mensen aan het denken gezet. Als er op dit onderwerp zonder nadenken en goede discussie zomaar een wet wordt verzonnen, hoe gaat dat dan bij andere onderwerpen?

Dorsey heeft zelf eerder al aangegeven dat hij liever zou zien dat het gedeelte over cryptocurrency's volledig geschrapt wordt, zodat er tijd is om echt goed discussie te voeren over wat er qua wetgeving nodig is.

Vannacht retweette hij ook een bericht van Miles Suter die het gestoord noemt dat dit is hoe wetgeving wordt gemaakt in Washington. "Dit zijn uiterst complexe, technische en belangrijke onderwerpen. Die verdienen grondige beschouwing, discussie en debat," aldus Suter.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....