Week in Bitcoin: Amerikaanse politiek zet tanden in bitcoin en Youtuber KSI verloor $10 miljoen

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd?

Amerikaanse Senaat stemt (nog niet) over cryptowet

Zaterdag zou er in de Amerikaanse Senaat gestemd worden over de 'infrastructure bill', een voorstel om de regels omtrent cryptovaluta en de omliggende industrie te structureren. Naast de 'infrastructure bill' zijn er ook de nodige wijzigingen (amendments) ingeschoten door diverse senatoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uiteindelijk is er nog niet gestemd over het wetsvoorstel vanwege de vele wijzigingen die worden ingeschoten.

Grosso modo zijn er twee concurrerende amendementen. Beide voorstellen proberen (een deel) van de industrie rondom bitcoin in regeltjes te vangen. De gevolgen zijn mogelijk groot voor miners, programmeurs, bedrijven maar ook doorsnee bitcoiners kunnen in de problemen komen.

Zaterdag schoten de senatoren Warner en Sinema weer een nieuw, derde amendment in om miners en walletmakers uit te sluiten. Volgens de expert Jake Chervinsky is het positief dat er stevig gediscussieerd wordt over deze kwestie, een teken van adoptie.

Om terug te lezen:

Miljardair Ray Dalio verkiest goud boven bitcoin als spaarmiddel

Miljardair en investeerderslegende Ray Dalio verkiest goud boven bitcoin (BTC), maar ziet wel de meerwaarde van de digitale munt. Eerder vertelde de Amerikaan al dat hij een 'beetje' bitcoin heeft. Dat zegt de macro-econoom in een gesprek met CNBC.

YouTuber KSI verliest bijna $10 miljoen aan trading, maar gelooft dat Bitcoin de toekomst is

KSI, een wereldberoemde YouTube-ster, heeft flink geld verloren tijdens de laatste crash van bitcoin (BTC). In een interview vertelt hij hoe hij bijna $10 miljoen armer werd door handel met een hefboom en waarom dit zeer risicovol is.

Dit zijn de 24 bedrijven uit het cryptoregister van de DNB

Met de exchanges eToro en Nash die zijn goedgekeurd door de Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten, komt het totaal in het register van de toezichthouder op 24 stuks.

SEC-voorzitter zet deur naar Bitcoin ETF op een kier

De voorzitter van de Amerikaanse beurswaakhond Gary Gensler deed afgelopen week zijn visie over de cryptomarkt uit de doeken. Hij is van mening dat "ze op dit moment niet genoeg bescherming voor beleggers in de cryptomarkt hebben."

Wel lijkt hij open te staan voor een bitcoin exchange traded fund in de toekomst voor de Amerikaanse markt. Dat lijkt een kwestie van tijd te zijn.

Bitcoin on-chain update: indicatoren kleuren groen

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

We zien vandaag de nodige indicatoren op 'groen' staan.

Bitcoin beter uitgelegd: wat is een Unspent Transaction Output (UTXO)?

De term UTXO komt regelmatig voor in onze Bitcoin on-chain updates.

Als je een Bitcoin betaling doet, gebeuren onder de motorkap een heleboel dingen waar je als gebruiker niets van ziet. Zo signeer je bijvoorbeeld een UTXO met jouw private key. Maar wat is zo’n UTXO eigenlijk? En waar staat deze afkorting voor?

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...