Bitwise Bitcoin ETF absorbeert Bitcoin Trust van $120 miljoen

1315 totale weergaven
Technische analyse: Wat betekenen de opwaartse bewegingen van Bitcoin en Solana?

Binnen afzienbare tijd krijgt de Bitwise Bitcoin ETF (BITB) er voor 120 miljoen dollar aan assets bij. Op 27 augustus werd een deal bekendgemaakt tussen Bitwise en Osprey Funds, voor de absorptie van de Osprey Bitcoin Trust door de Bitwise Bitcoin ETF.

Oude concurrent van Grayscale

De Osprey Bitcoin Trust is grappig genoeg een redelijk onbekende concurrent van de Grayscale Bitcoin Trust. Het eerstgenoemde fonds kwam in februari 2021 op de markt en was beschikbaar voor Amerikaanse investeerders met een managementfee van 0,49%.

Terwijl de Osprey Bitcoin Trust dus een totaal van 120 miljoen dollar aan assets beheert, ging het voor Grayscale om miljarden dollars aan bitcoin.

Uiteindelijk is het fonds van Grayscale ook omgetoverd tot een ETF, terwijl het fonds van Osprey tot nu toe een trustfonds is gebleven.

Nu gaat het fonds dus over in de Bitcoin ETF van Bitwise. Bij Osprey gaven ze aan op zoek te zijn naar een oplossing, omdat de aandelen van het fonds met een korting handelden ten opzichte van de bitcoin die het beheerde. Die oplossing is nu gevonden.

We wilden een oplossing

“We willen een oplossing die voor iedereen zou werken en dit lijkt de beste optie”, aldus Osprey Funds oprichter en CEO Greg King.

Wat opvalt aan de rendementen van het fonds is dat het driejarige rendement op 9,5% ligt, terwijl die van bitcoin over hetzelfde tijdsframe 23,5% was.

Dat heeft dus te maken met die “korting” op de aandelen in het fonds, ten opzichte van de bitcoin die het beheert. Dankzij de deal met Bitwise kunnen klanten van Osprey hun kapitalen liquideren tegen de daadwerkelijke waarde.

In theorie kan dat voor een klein beetje verkoopdruk zorgen op de bitcoin koers. Al gaat het om een bedrag van 120 miljoen dollar en dat is niet voldoende om de bitcoin koers enorm in beweging te brengen. Daar is bitcoin momenteel echt te groot voor.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....