Bloomberg: Europa nadert akkoord over bitcoin regulering

De Europese Unie (EU) is dichtbij een akkoord over regels voor bitcoin en crypto. De 27-lidstaten moeten een gezamenlijke lijn kiezen. Dat meldt Bloomberg.

Het gaat om de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA). Het is een grote Europese wet om cryptocurrency’s zoals bitcoin te reguleren. De regels zijn met name gericht op tussenpersonen: beurzen en brokers bijvoorbeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Bloomberg komen onderhandelaren van de verschillende landen op 14 en 30 juni bij elkaar. Het lijkt een kwestie van tijd tot er een Europees raamwerk komt.

In Nederland valt de sector onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Onze centrale bank heeft de verantwoordelijkheid om de industrie te toetsen. Het beleid in elke lidstaat zal echter rekening moeten houden met wat er uit de koker komt van de Europese Unie.

Stappen

Het is nog altijd een erg ambitieus plan: regulering van bitcoin in 27 landen tegelijk. Bitcoin is een open netwerk dat overal ter wereld te gebruiken is. Het is lastig om dat in een wetboek te vangen.

De volgende stappen zijn eigenlijk een vervolg op wat we al heel lang zien: meer controles. Denk aan een identificatieplicht voor het kopen/verkopen van bitcoin via een beurs of broker. Ook uitgevers van stablecoins zullen worden aangepakt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...