Bereikt de BTC koers een ATH tijdens de Bitcoin Conferentie 2024?

3873 totale weergaven
bitcoin conferentie 2024

De Bitcoin koers is momenteel druk bezig om de weerstand rond $ 67.000 om te zetten in een sterke ondersteuning. Mocht deze prijs houden, zien veel mensen de Bitcoin Conferentie 2024, die van 25 tot 27 juli in Nashville plaatsvindt, als een mogelijk moment voor de Bitcoin koers om een nieuwe all-time high (ATH) te bereiken.

Gaat de BTC koers stijgen tijdens de Bitcoin Conferentie 2024?

Een aantal zaken dragen bij aan het optimisme over Bitcoin. Dennis Porter, de CEO van Satoshi Act Fund, heeft gehoord dat Donald Trump misschien aankondigt dat BTC een strategisch reserve-actief voor de VS zal worden. Dit zou de Bitcoin koers flink kunnen laten stijgen.

Marktexpert Fred Krueger wijst ook op belangrijke factoren. Hij raadt beleggers aan om hun BTC niet te verkopen. Volgens Krueger kunnen gebeurtenissen zoals Trumps optreden op de conferentie, het einde van de Mt. Gox-terugbetalingen, een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve, en de komende Amerikaanse verkiezingen de Bitcoin koers beïnvloeden.

Renteverlaging en Amerikaanse economie hebben invloed op de Bitcoin koers

De Federal Reserve kan in september de rente met 25 basispunten verlagen. De CME FedWatch Tool geeft aan dat de kans hierop 94% is, vooral door de recente daling van de Amerikaanse CPI-cijfers. Zo’n renteverlaging kan Bitcoin nog aantrekkelijker maken als investering.

Donald Trump is ook positief voor de markt door zijn pro-crypto standpunt. Volgens PolyMarket heeft Trump 64% kans om de volgende Amerikaanse president te worden, terwijl Joe Biden slechts 7% kans heeft. Een overwinning van Trump zou dus goede gevolgen kunnen hebben voor crypto reguleringen.

De belangstelling van grote investeerders voor Bitcoin groeit ook. Er is een grote instroom in Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s, met een bedrag van $17 miljard tot nu toe dit jaar, zoals opgemerkt door Bloomberg-analist Eric Balchunas. Dit toont aan dat Bitcoin steeds meer als een mainstream investering wordt gezien, wat op de lange termijn de koers kan laten stijgen.

Lees meer over:
bitcoin koersDonald Trump

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...