Bullish: elke dag stroomt er 5.000 bitcoin (BTC) uit beurzen

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Maar liefst 6,9 miljard bitcoin verstuurd op het netwerk

Het bitcoin netwerk is een robuust betaalsysteem. Yassine Elmandjra, bitcoinspecialist bij vermogensbeheerder Ark Invest, rekent voor dat er cumulatief in totaal 6,9 miljard bitcoin onderling is uitgewisseld met elkaar. Dus alle bitcoins van alle transacties ooit opgeteld.

Want die gedolven bitcoin is natuurlijk een aantal keer van eigenaar verwisseld sinds 2009.

De gerealiseerde waarde van al die historische transacties is 60.000 miljard dollar (dus de waarde ten tijde van de transactie).

Reken je met de huidige marktprijs, dan staan al die verstuurde bitcoins voor een waarde van 400.000 miljard dollar.

2. Per dag stroomt er 5.000 bitcoin uit beurzen

Centrale beurzen houden de bitcoin vast voor hun klanten. Het zijn ook de plekken waar de prijs van bitcoin bepaald wordt door middel van vraag en aanbod.

Zo heeft elke beurs een eigen bitcoinprijs en kunnen er lokale verschillen optreden zoals recent in Turkije en India.

De Australische analist Checkmate, verbonden aan het Duits-Zwitserse Glassnode, wrijft er fijntjes in dat er nog steeds flinke uitstroom uit beurzen plaatsvindt.

Gemiddeld 5.000 bitcoin op dagbasis op basis van de onderstaande zevendaagse indicator 'Net Transfer Volume from/to Exchanges'.

bron: Glassnode

3. Ruim 15.000 bitcoin verstuurd. Transactiekosten: $0,95

Tenslotte nog een saillant feitje dat aantoont dat je met bitcoin grote hoeveelheden waarde kunt versturen tegen geringe kosten.

Onlangs is er 15.076 bitcoin over de blockchain laag 1 verschoven tegen een tarief van 0,95 dollar. Die transactie vertegenwoordigt een waarde van 860 miljoen dollar tegen de huidige koers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...