‘Canada kan miljarden dollars aan investeringen aantrekken in bitcoinindustrie’

Canada is interessant voor bitcoinbedrijven. Het land kent verschillende grote bitcoinfondsen en miners. Parlementslid Michelle Rempel Garner wil met een wetsvoorstel helpen om dit zo te houden. Garner: ''Canada kan miljarden dollars aan investeringen in de snelgroeiende cryptoasset-industrie aantrekken. Vandaag heb ik een wetsvoorstel ingediend, de eerste in haar soort in Canada, om ervoor te zorgen dat dit werkelijkheid wordt.''

Volgens de politica van de Conservative Party of Canada moet het ministerie van financiën meer experts raadplegen rondom het beleid voor deze industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is en blijft politiek, dus je kunt de woorden met een korlletje zout nemen. Een gunstige omgeving om in te ondernemen is fijn voor bedrijven. Maar degene die miljarden aan investeringen binnen kunnen halen zijn vooral ondernemers, de miners en brokers bijvoorbeeld. Daar is dus echter wel medewerking van bovenaf voor nodig.

Canada

Garner legt het iniatief uit op haar website: "Dit wetsvoorstel vereist dat de minister van Financiën er formeel voor zorgt dat cryptoasset-experts een leidende rol spelen bij de beleidsontwikkeling. Het vereist ook dat ze een raamwerk ontwikkelt met behulp van hun expertise dat ervoor zorgt dat Canada een aantrekkelijke plek blijft om investeringen en talent aan te trekken en te behouden, terwijl degenen die met cryptoassets werken worden beschermd."

Als het aan Garner ligt krijgen experts uit de industrie dus invloed op het uiteindelijke beleid. "Dit iniatitief is de eerste in haar soort en is veel te laat'', stelt de politica.

Volgens Garner vertrekken talenten in de indsutrie naar de Verenigde Staten en bijvoorbeeld Europa: ''Op dit moment zien we dat overheidsfunctionarissen regelmatig beleid beginnen te bespreken en vast te stellen met betrekking tot cryptoassets. Tegelijkertijd zijn veel functionarissen niet goed bekend met wat cryptoassets zijn of hoe ze werken."

Bij dat laatste moeten mensen uit de industrie dus gaan helpen: "Het cryptobeleid moet gericht zijn op het verlagen van de toetredingsdrempels tot de sector, het beschermen van degenen die in de industrie werken, het minimaliseren van de administratieve lasten en het bevorderen van innovatie."

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanada

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...